19.01.2012. / 15:00

Autor: Nacional.hr

Hebrang svjedočio u USKOK-u

„Točno je da me USKOK saslušao kao svjedoka, no zbog tajnosti postupka ne smijem vam o tome ništa reći“, prokomentirao je Hebrang

Andrija Hebrang Andrija Hebrang Osim o slučaju Fimi medija Andrija Hebrang je kao potpredsjednik Nadzornog odbora Croatia osiguranja svjedočio je li potpredsjednica Hrvatskog sabora Jadranka Kosor 'kumovala' otkazu Damiru Mihanoviću i zataškavanju korupcijske afere, piše Večernji list.

„Točno je da me USKOK saslušao kao svjedoka, no zbog tajnosti postupka ne smijem vam o tome ništa reći“, prokomentirao je Hebrang informaciju da je proteklih dana ispitivan u državnoj agenciji.

Večernji list navodi kako bi se u prvom slučaju moglo raditi o istrazi Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu zbog smjene Damira Mihanovića iz Upravnog odbora CO, a zatim i zbog uručenog otkaza iz te državne tvrtke. Podsjetimo kako je Mihanović prvi svjedočio o slučaju Fimi media i tome kako je Croatia osiguranje zajedno s ostalim državnim tvrtkama bilo oštećeno. Mihanović tvrdi kako je o financijskim malverzacijama već 2009. godine obavijestio Jadranku Kosor, no dobio je poruku neka povuče prijavu. Mihanović dodaje kako je i Ivan Šuker kao predsjednik NO-a Croatia osiguranja na njega izvršio pritisak.

U slučaju prodaje struje po jeftinijim tarifama šibenskom TLM-u i njezine daljnje distribucije Aluminiju Mostar, što je HEP-u donosilo velike gubitke, Hebrang bi morao biti informiran, jer bio član Vlade zadužen za gospodarstvo.

Hebrang je u posljednje vrijeme u otvorenom sukobu s predsjednicom stranke Jadrankom Kosor i njezinim saveznikom Vladimirom Šeksom. Šeks je navodno htio popraviti prijateljski odnos. „Jednodnevni umirovljenik zbog nemoralnosti svog postupka uopće ne bi smio javno istupati uime HDZ-a“, odgovorio je na taj navod član predsjedništva HDZ-a, Hebrang. Dodao je kako sa Šeksom ne može razgovarati, jer je on za demokratizaciju HDZ-a, a Šeks je za boljševizam u stranci.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika