19.01.2012. / 15:18

Autor: Totalsport

Chris Coleman novi izbornik Walesa

- Željeli smo na neki način nastaviti gdje je stao Gary Speed, a procijenili smo da će temelje koje je on postavio Chris Coleman dalje uspješno razvijati - smatra Ford

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaIznenadnom smrću Garyja Speeda ostalo je upražnjeno mjesto izbornika nogometne reprezentacije Walesa, a u četvrtak je na tu funckiju imenovan Chris Coleman.

Nekadašnji nogometni reprezentativac Walesa, te bivši menadžer Fulhama, Real Sociedada, Coventryja i grčke Larisse novi je izbornik jednog od protivnika hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Nakon tragične pogibije Garryja Speeda, u studenom prošle godine, imena brojnih kandidata nudila su se kao opcije za klupu velške nacionale momčadi, a na kraju su u matičnom savezu povjerenje odlučili ukazati Colemanu.

- Bio je ovo vrlo zahtjevan proces jer smo morali dobro razmisliti i odabrati uzevši u obzir i mišljenje članova stručnog stožera, te igrača i navijača. Također smatram da smo s poštovanjem i dignitetom prema preminulom Garyju Speedu izabrali njegovog nasljednika - izjavio je u obrazloženju odluke izvršni direktor saveza Jonathan Ford.

- Željeli smo na neki način nastaviti gdje je stao Gary Speed, a procijenili smo da će temelje koje je on postavio Chris Coleman dalje uspješno razvijati - smatra Ford.

Inače, Coleman je kako bi preuzeo funkciju izbornika Walesa podnio ostavku u Larissi, a od njega se očekuje da nastavi pozitivan niz koji je reprezentacija započela u mandatu Garyja Speeda s pobjedama u četiri od pet posljednjih utakmica.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika