20.01.2012. / 10:08

Autor: Totalsport , Nacional.hr

EP u vaterpolu: Hrvatska izgubila od Srbije

Spomenimo još da je u prvom dvoboju u skupini B Njemačka neočekivano uvjerljivo pobijedila Španjolsku sa 16-10

Hrvatski vaterpolisti doživjeli su poraz u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu u Eindhovenu. Reprezentacija Srbije slavila je na bazenu Pieter van den Hoogenband s 15-12.

Srbija je na taj način napravila veliki korak ka prvom mjestu u skupini i izravnom plasmanu u polufinale, dok izabranicima Ratka Rudića preostaje borba za drugo mjesto i eventualno nešto lakšeg suparnika u razigravanju za polufinale. Našoj reprezentaciji u skupini B preostaju još dvoboji protiv Njemačke u subotu i Španjolske dva dana kasnije.

Hrvatska je samo u prvoj četvrtini bila na visokoj razini, nakon toga je sve bilo u znaku srpskih vaterpolista. Rudićeva momčad je u prvoj dionici vodila pogocima Mare Jokovića i Sandra Sukna, ali Srbi su oba puta izjednačavali rezultat. Sukno je na samom početku druge četvrtine donio Hrvatskoj posljednje vodstvo, a nakon toga su kola krenula nizbrdo. Srbija je iskoristila hrvatske pogreške i "prodala" našoj reprezentaciji čak tri kontranapada u toj dionici, a briljirao je igrač zagrebačke Mladosti Vanja Udovičić.

Srbi su taj dio igre riješili u svoju korist sa čak 6-4, što dovoljno govori o hrvatskoj obrani. Treću su četvrtinu izabranici Dejana Udovičiča otvorili pogocima Pijetlovića i Ćuka i otišli na plus četiri nakon čega im više nije bilo teško zaključiti posao iako je naša vrsta na početku posljednje četvrtine došla na samo gol zaostatka.

Četiri je pogotka za Hrvatsku, kojoj je ovo bio prvi poraz na EP-u, postigao Sandro Sukno, tri je dodao Maro Joković, dva Frano Karač, a po jedan Miho Bošković, Ivan Buljubašić i Andro Bušlje. Trostruki strijelac za Srbiju bio je Vanja Udovičić.

Spomenimo još da je u prvom dvoboju u skupini B Njemačka neočekivano uvjerljivo pobijedila Španjolsku sa 16-10.

EP u vaterpolu, skupina B, 3. kolo:
Hrvatska - Srbija 12-15 (2-2, 4-6, 3-3, 3-4)
Njemačka - Španjolska 16-10
Crna Gora - Rumunjska 11-8
Redoslijed: 1. Srbija 9, 2. Hrvatska 6, 3. Crna Gora 6, 4. Njemačka 3, 5. Španjolska 3, 6. Rumunjska 0

Skupina A
Mađarska - Makedonija 14-9
Grčka - Turska 20-2
Italija - Nizozemska 16-4

Redoslijed: 1. Grčka 9, 2. Mađarska 9, 3. Italija 6, 4. Makedonija 3, 5. Nizozemska 0, 6. Turska 0

Vezane vijesti

Hrvatska osigurala završni turnir

Hrvatska osigurala završni turnir

Hrvatski vaterpolisti s uvjerljivih su 11-6 svladali Njemačku u Magdeburgu, u sklopu skupine B Svjetske lige. Osigurali su na taj način prvo mjesto i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika