20.01.2012. / 10:24

Autor: Totalsport

EP rukometaša: Makedonija preko Češke u drugi krug

U utakmici bez velikog značaja u skupini A reprezentacije Srbije i Slovačke su u Beogradu odigrale neodlučeno 21-21

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaMakedonski rukometaši plasirali su se u drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu u Srbiji nakon što su u 3. kolu skupine B u Nišu pobijedili Češku s 27-21.

Makedonci će prenijeti u sljedeću fazu prvenstva jedan bod, baš kao i Šveđani s kojima su na startu turnira odigrali neodlučeno. Ujedno, današnja makedonska pobjeda znači da je Češka ostala bez drugog kruga iako se nije činilo da će biti tako nakon što je u 1. kolu svladala Njemačku. A Nijemci, koji su se prilično mučili u prvom krugu, u nastavak natjecanja ulaze s maksimalna četiri boda.

U pobjedničkoj momčadi najbolji su bili bivši igrač Zagreba Kiril Lazarov sa sedam golova (dva iz sedmeraca) i Filip Mirkulovski s pet. Filip Jicha i Pavel Horak su, također s pet pogodaka, bili najefikasniji kod Čeha.

U utakmici bez velikog značaja u skupini A reprezentacije Srbije i Slovačke su u Beogradu odigrale neodlučeno 21-21. Već od ranije je bilo poznato da su Srbi osigurali prvo mjesto i da će u drugi krug prenijeti četiri boda, kao i da Slovaci nemaju nikakve izglede za prolazak dalje. U takvoj igri bez velike napetosti, u kojoj su Srbi drastično pali u drugom poluvremenu, pet je golova za domaćine EP-a postigao Rajko Prodanović, dok je kod Slovaka najbolji bio Lubomir Duriš s četiri pogotka iz isto toliko pokušaja.

EP rukometaša u Srbiji, 3. kolo:
Skupina A:
Poljska - Danska 27-26 (10-14)
Srbija - Slovačka 21-21 (13-6)
Redoslijed: 1. Srbija 5, 2. Poljska 4, 3. Danska 2, 4. Slovačka 1

Skupina B:
Njemačka - Švedska 29-24 (20-15)
Makedonija - Češka 27-21 (12-12)
Redoslijed: 1. Njemačka 4, 2. Makedonija 3, 3. Švedska 3, 4. Češka 2

Vezane vijesti

Rosicky napustio kamp Čeha

Rosicky napustio kamp Čeha

Kapetan češke nogometne vrste Tomaš Rosicky napustio je kamp momčadi, te otputovao u Prag gdje će biti podvrgnut tretmanu koji bi trebao pomoći u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika