20.01.2012. / 13:25

Autor: Nacional.hr

Šeks se preračunao?!

Šeksova izjava da u mirovini nije bio 'ni jedan dan, niti jedan sat' znači kako on nema pravo na povlaštenu mirovinu od 12 500 kuna

Vladimir ŠeksVladimir ŠeksStručnjaci tvrde kako prema izjavi potpredsjednika Hrvatskog sabora, Vladimira Šeksa, da 'nije prekinuo osiguranje iz radnog odnosa', on nema pravo na povlaštenu mirovinu, piše Poslovni dnevnik.

Šeksova izjava da u mirovini nije bio 'ni jedan dan, niti jedan sat' znači kako on nema pravo na povlaštenu mirovinu od 12 500 kuna.

Dušanka Marinković Drača iz TEB poslovnog savjetovanja ukratko objašnjava zakon. "Bez prestanka statusa osiguranika u Saboru po osnovi rada nije mogao ostvariti status umirovljenika i pravo iz mirovinskoga osiguranja. Ako mu nije prestalo osiguranje, što on kaže da nije, Šeks nije mogao ostvariti pravo na mirovinu, a ako to pravo nije ostvario, onda povlaštenu mirovinu nije ni mogao staviti u mirovanje", rekla je Dušanka Marinković Drača.

Ako je rješenje u HZMO-u doneseno protivno navedenoj odredbi, ono nije zakonito.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 20.01.12. 13:34

Hahahaha, nije mi toliko drago radi Seksa jer svi znaju tko je, ali da je Kajin tako potonuo za ništa - to je neprocjenjivo.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 20.01.12. 14:10

to su pravne znanosti tu nitko ne zna tko pije a tko placa. svako ima svoje zakone koje interpretiraju kako im se svidi. Ako Seksonja može fulati i to ovako za 15% svoje cijeloživotne mirovine zamislite kako je običnim ljudima u raljama državne birokracije. Sve ti zakoni čine više štete no koristi.
Na kraju svi se nadam da ce Seks, kajin i banda propasti u svom naumu, i da će ispasti još veće budale nego što su ispali.
Očekuje se od građana Istre, IDS i Kukuriku koalcije da Kajina pošalju van iz sabora. Taj ne predstavlja više tamo nikoga. Dao mu Bog da ide na tržište rada tražiti posao po svojoj SSS struci viši upravni referent.


registracija
9/3/11

ajme3meni, 20.01.12. 15:01

Je li Šeks uopće imao status umirvljenika da bi mirovinu mogao staviti u stanje mirovanja i nastaviti obnašati zastupničku dužnost. Naime, da bi stekao status umirovljenika, mora mu prestati radni odnos, morale su ga saborske službe odjaviti sa mirovinskog i zdravstvenog osiguranja i on se je morao prijaviti na zdravstvenog osiguranje po osnovu umirovljenja. Tek nakon obavljene te procedure, mirovinu je mogao staviti u stanje mirovanja i nastaviti obnašati dužnost saborskog zasupnika. Ako to nije učinio, gubi pravo na povlaštenu mirovinu. Kako Šeks voli tumačiti propise prema potrebi, tako će se dogoditi i sa Zakonom o mirovinskom osiguranju.

Kajinovo ponašanje nije iznenađenje. Svojevremeno je burno reagirao kada je saborskim zastupnicma ukinut besplatan tisak.


registracija
3/7/11

Tesla, 20.01.12. 17:53

"Ne postoje naši stalni pijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi." Winston Churchill


registracija
3/7/11

Tesla, 20.01.12. 17:58

"Grijeh je sve što je protiv savjesti." Toma Akvinski


registracija
21/2/11

skyway, 20.01.12. 18:00

Ma dao bi mu duplu, ali kad bi bilo ikakve sanse da vise ne gledamo ovog pravednika Seksa...


registracija
12/1/11

siziff, 20.01.12. 22:34

Mirovinica po Šekspiru je samo bacanje dimne bombe, kao i Drivina izjava da nema za režije.
Kamoli sreče da je teko, jer bi onda u hrvatskoj banci ostao poprilićan broj kunića.....ovako mica papala.
O mirovinici i režijama samo zbog glume i Oskara.


registracija
29/11/09

Ivis, 20.01.12. 22:58

Napokon porazen i Sex! Drugi mu tumace njegove zakone za privatne potrebe. Sada moze zacepiti "gubicu"!


registracija
2/1/11

prohujalo, 21.01.12. 06:36

skyway
slazem se ,ja bih mu dala mozda i troduplu samo da nas vise ne sramoti i da ne gledam njegovu podbulu facu.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika