20.01.2012. / 15:12

Autor: Hina , Nacional.hr

Vladimir Šeks:

Ukinite i Josipoviću povlaštenu mirovinu

"Ako je riječ o svim dužnosnicima, uključujući i predsjednika Republike, onda bi trebao biti jednak tretman, a ne izuzimati predsjednika od ostalih. Mislim da predsjednik Ivo Josipović sam tu ponudu ne bi trebao prihvatiti", odgovorio je Šeks novinarima u Saboru

Vladimir ŠeksVladimir ŠeksPotpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je danas kako predsjednika Republike Hrvatske Ivu Josipovića ne bi trebalo izuzimati iz kruga dužnosnika za koje se najavljuje ukidanje tzv. povlaštenih mirovina, već da bi jednak tretman morao vrijediti za sve dužnosnike.

"Ako je riječ o svim dužnosnicima, uključujući i predsjednika Republike, onda bi trebao biti jednak tretman, a ne izuzimati predsjednika od ostalih. Mislim da predsjednik Ivo Josipović sam tu ponudu ne bi trebao prihvatiti", odgovorio je Šeks novinarima u Saboru.

Upitan da li tom porukom aludira na moral, odgovorio je kako ne aludira na moral, nego na to da bi predsjednik, ako se zauzima za ravnopravnost i jednakost, trebao otkloniti ponudu da bude izdvojen iz kruga dužnosnika koji neće imati pravo na povlaštenu mirovinu.

Novinare je zanimalo i kako komentira tumačenje pravnih stručnjaka, koje je objavio jedan portal, a po kojima on (Šeks) nije osigurao povlaštenu zastupničku mirovinu jer u mirovini nije bio ni jedan sat.

"Nikakvih pravnih stručnjaka", odgovorio je Šeks, dodavši da ne misli tumačiti nešto "s nekakvih portala".

"Moj je zahtjev sasvim u redu i mirovinsko ga je riješilo na zakonit način, po zakonitoj proceduri, a hoću li ja ostvariti tu mirovinu koja mi je dodijeljena to je moja stvar, to će ovisiti o puno okolnosti", poručio je Šeks.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
2/1/11

prohujalo, 21.01.12. 06:39

gledajuci ovu Sekijevu fotku vise mi slici na seriju Gruntovcana nego na politicara.....a jos vise slicnosti kad progovori....


registracija
2/6/11

stereo, 21.01.12. 07:21

Razlika između njeg i Paravinj je što ovaj nema dozvolu za šleper.


registracija
29/4/09

florenz, 21.01.12. 09:10

Nema veze što je njemu "crkla krava". Glavno da nije susjedova ostala živa! Eto, na što je spala "moralna vertikala" g. Šeksa.


registracija
21/1/12

Legion, 21.01.12. 11:39

Neka svi dobiju povlastenu mirovinu od 4000kn koliko je dovoljno za prosjecnu hrvatsku kosaricu. Mada i to bi im bilo previse ali presao bi preko toga. Ravnopravnost za sve.


registracija
11/1/10

fluid, 04.02.12. 13:11

Smrad svih smradova hrvatske političke scene.


registracija
7/7/11

gadovi, 04.02.12. 13:25

Ukunite već jednom Šeksa


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika