20.01.2012. / 15:54

Autor: Hina

Seks nosi mali rizik za srčane bolesnike

Seks je siguran za većinu srčanih bolesnika, poruka je jedne od vodećih američkih liječničkih udruga koja se posvetila jednom od najmanje razmatranih pitanja s kojima su suočene osobe koje su preživjele infarkt ili drugi srčani bolesnici.

Seks ne predstavlja rizik za srčane bolesnikeSeks ne predstavlja rizik za srčane bolesnikeSeks je siguran za većinu srčanih bolesnika, poruka je jedne od vodećih američkih liječničkih udruga koja se posvetila jednom od najmanje razmatranih pitanja s kojima su suočene osobe koje su preživjele infarkt ili drugi srčani bolesnici.

Ako ste dovoljno zdravi da se popnete na kat bez bolova u prsima ili zaduhe možete imati ljubavni život, piše u petak list Boston Globe.

U preporuci objavljenoj u časopisu Circulation Američka udruga za srce kaže da seksualni život vrlo malo povećava izglede za infarkt a to vrijedi i za osobe sa srčanim bolestima i za one bez njih. Nema dokaza da je infarkt češći kod seksualno aktivnih srčanih bolesnika u odnosu na one koji ne pate od srčanih tegoba.

Mnogi srčani bolesnici ne razmišljaju dva puta prije nego se počnu penjati po stepenicama no mnogi brinu da bi seksualna aktivnost mogla izazvati drugi infarkt ili čak i iznenadnu smrt, kaže Glenn Levine, vodeći autor preporuka sa houstonskog medicinskog fakulteta.

Liječnici također navode da bi prema novim preporukama srčani bolesnici trebali proći postupak rehabilitacije kojim se jača srčana funkcija i povećava fizička spremnost prije nego se upuste u ljubavne pothvate.

"Rizik od infarkta tijekom seksualnih aktivnosti dva je ili tri puta viši nego kad nema seksualnih aktivnosti. Unatoč tomu, povećani rizik od infarkta tijekom seksualnih aktivnosti predstavlja samo vrlo mali dio ukupnog rizika od infarkta a seksualna aktivnost je uzrokom manje od jedan posto svih srčanih udara", kaže Levine.

Svaka stotisućita osoba koja je preživjela srčani udar imat će novi srčani udar ili će umrijeti po svakom satu seksualnih aktivnosti, navode znanstvenici.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

registracija
12/2/12

bruny, 20.02.12. 23:37

Želio bi zaraditi novac, a bojiš se razgovora za posao? Želiš slobodu a trebaš stabilan prihod? Želiš zaraditi od doma? Učiš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac? Onda imam posao koji ti odgovara. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-200$ tjedno. Ako imaš više vremena, onda i više. Sve što ti je potrebno je računalo, internet, minimalno znanje rada na računalu, ostalo već zavisi od toga koliko si ozbiljan. Nije prevara, uvjeri se. Ako si zainteresiran/a pošalji mi mail:brunoposao683@gmail.com


registracija
19/8/05

Sinibaldi, 14.04.12. 14:28

Le son palpitant.

Dans le
murmure de la
nuit, dans le
son qui revient
comme la
douce atmosphère
qui chante le
matin.....

Francesco Sinibaldi


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika