20.01.2012. / 16:11

Autor: Nacional.hr

Ruski ministar za dijalog, a ne cenzuru Interneta

"Zakon će ne samo negativno utjecati na Internet kao mjesto biznisa, nego će prerasti u alat za cenzuru", rekao je ministar Ščiogolev

SOPA je pokrenula cijelu internetsku zajednicuSOPA je pokrenula cijelu internetsku zajednicuRuski ministar komunikacijaIgor Ščiogoljev obrušio se na kontroverzni američki zakon kojim se pokušava stati na kraj piratstvu na internetu. Umjesto takvog zakona, Ščiogoljev je predložio međunarodna pravila za ponašanje na internetu.

Američki SOPA zakon usmjeren je na gašenje web stranica koje koriste piratski sadržaj. Prema prijedlogu zakona koji je u SAD-u burno dočekan, pretraživači i oglašivači bi trebali prekinuti sve veze prema stranicama na kojima je otkriven ilegalan sadržaj.

"Zakon će ne samo negativno utjecati na Internet kao mjesto biznisa, nego će prerasti u alat za cenzuru", rekao je ministar Ščiogoljev dodajući kako se taj zakon protivi svim demokratskim principima i stajalištima koje zagovara državna tajnica Hillary Clinton.

Ščiogoljev je istaknuo kako je potreban dijalog kako bi se definirala pravila za ponašanje na internetu kojim bi zemlje surađivale u borbi protiv kriminala i terorizma na internetu.

Vezane vijesti

Google između dvije vatre

Google između dvije vatre

Google je prošle godine iz svojih raznovrsnih ponuda na internetu obrisao više od pet milijuna sadržaja, internetskih stranica i adresa. Mjesečno ova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika