20.01.2012. / 18:29

Autor: Nacional.hr

'Hrvatska će biti spremna preuzeti obveze članstva u EU'

Upitan smatra li da Hrvatska ulazi u EU 'zbog ljubavi ili novca' Füle je oklijevao pa rekao kako postoji cijeli niz razloga - novac je važan, ali je samo jedan od brojnih razloga

Štefan FüleŠtefan FüleEuropski povjerenik za proširenje Štefan Füle u razgovoru za BBC osvrnuo se na deset godina hrvatskih pregovora sa EU i uoči nedjeljnog referenduma ponudio svoje viđenje hrvatske spremnosti za ulazak u europsku obitelj.

"Mislim da je Hrvatska učinila mnogo otkako je zatražila članstvo i službeno je stajalište Europske komisije da će biti spremni preuzeti sve obveze koje sa sobom donosi članstvo", rekao je Füle.

Na pitanje o korupciji, koja je predstavljala velik kamen spoticanja u pristupnim pregovorima, a koja još uvijek nije iskorijenjena u Hrvatskoj.

"Naravno, postoje izazovi s kojima se tek treba suočiti prije ulaska u EU, ali ima i cijeli niz izazova s kojima će se suočavati do samog ulaska. Moramo biti sigurni da država ispunjava sve uvjete prije nego što se pridruži EU", rekao je Füle.

Predviđa se da će Hrvatska u nedjelju na referendumu prihvatiti članstvo u EU. Upitan smatra li da Hrvatska ulazi u EU 'zbog ljubavi ili novca' Füle je oklijevao pa rekao kako postoji cijeli niz razloga - novac je važan, ali je samo jedan od brojnih razloga.

"Najvažniji je razlog za pridruživanje činjenica da mogu oblikovati svoju budućnost uz druge države u Europi", rekao je na kraju Füle.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
23/9/11

Ceraria, 21.01.12. 13:00

Dali netko zna koliko "kosta" godisnja clanarina u tom "elitnom klubu"?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika