21.01.2012. / 10:00

Autor: Hina , Nacional.hr

SRP protiv ulaska u EU

'Asocijacija krupnog kapitala'

Ta stranka u večerašnjem priopćenju iznosi stajalište da EU nije politička zajednica europskih naroda, nego asocijacija krupnoga kapitala, banaka i njihova tržišta u kojoj su narodi tek najmanja radna snaga, potrošači i agregatna potražnja, a koji žive po sociološko-kulturološkom diktatu toga kapitala

Socijalistička radnička partija Hrvatske (SRP) protivi se uključivanju Republike Hrvatske u Europsku uniju (EU) jer smatra da to nije interes hrvatskih građana već diktat europskoga multinacionalnog kapitala i njegovih moćnika te samo uskih interesa, kako se navodi, domaće nove klase koja je u posljednjih 20 godina opljačkala hrvatsko radništvo i narod.

Ta stranka u priopćenju iznosi stajalište da EU nije politička zajednica europskih naroda, nego asocijacija krupnoga kapitala, banaka i njihova tržišta u kojoj su narodi tek najmanja radna snaga, potrošači i agregatna potražnja, a koji žive po sociološko-kulturološkom diktatu toga kapitala.

SRP vidi izlaz za Hrvatsku u autentičnom razvoju kojim se ovladava vlastitim razvojem, a ne prepušta ga se drugima.

Dodaje se da SRP, suprotstavljajući se EU, ne vezuje svoje zastave s onima koji viču protiv EU samo zato što smatraju da je čovjek odlučujuće određen organskom pripadnošću svojoj naciji ili rasi .

"Mi dakle nismo protiv Europe kao takve, već protiv Europe Maastrichta. Socijalisti su prvi sanjali udruženu Europu i dalje je sanjaju, ali Europu rada i naroda. EU to nije", navodi, među ostalim, SRP.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 21.01.12. 10:36

Ako uđemo u EU krupnom kapitalu još bolje, a ostalima osiromašenje. To je iskustvo istočno europskih zemalja koje su se pridružile prije nas.


registracija
14/11/07

laufer, 21.01.12. 12:04

Taaako je!
Živijooo!
Ostanimo i dalje slobodni i suvereni, gradimo i dalje bajnu državu kao i do sada, gdje nema podjele između bogatih i siromašnih, gdje kriminalci sa rukom na hrvatskom srcu i hrvatskom zastavom iza leđa mogu u miru i dalje pljačkati i uništavati i još biti proglašavani vitezovima i herojima.

Čim se ta ekipa toliko raskokodakala protiv EU, znači da je to loše za njih.
Ako je to loše za njih, znači da može biti samo dobro za Hrvatsku.


registracija
1/3/11

Laudate, 21.01.12. 12:24

E, sad još kad bi bila kultura govora činjenicama umjesto etiketama moglo bi biti bolje, a ovako teško.


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 21.01.12. 13:11

Ovi ljudi iz SRP-e vrlo dobro razumiju ove stvari o kojima se izjasnjavaju. Da li ce prikljucenje novih clanica EU, kao sto bi to uskoro mogla postati i Hrvatska, voditi ka tome da u nekoj doglednijoj buducnosti EU postane jedno pravednije i humanije mjesto za zivot? Nitko ne zna, zar ne? Ali da bi stvari krenule u ovakvom jednom pravcu, savrseno je logicno da moramo se najozbiljnije potruditi ciniti i stvoriti dobro samima sebi. Nitko nam u tome niti moze niti namjerava pomoci. Kolonijalisticki narodi Europe jako dobro znaju da tamo gdje su problemi tu je sjajna sansa za zaradom. Da li su se bas znajuci ovo, nasi vrli drzavotvorci i turbo-domoljubi, u evo ovih proteklih 20-ak godina tako dobro potrudili zgrabiti sto je vise moguce?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika