22.01.2012. / 11:43

Autor: Hina

Josipović:

Veseli me što će Europa postati moj dom

"Veseli me što će cijela Europa postati moj dom", izjavio je nakon glasovanja predsjednik Josipović dodajući kako će Hrvatska biti prvi dom, a Europa širi dom

Photo: Petar Glebov/PIXSELLPhoto: Petar Glebov/PIXSELLPredsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović glasovao je jutros, u društvu supruge Tatjane, na referendumu o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji na biračkom mjestu u Palmotićevoj 30, istaknuvši kako je ovo velik dan za Hrvatsku te da ga veseli što će cijela Europa postati njegov dom.

"Veseli me što će cijela Europa postati moj dom", izjavio je nakon glasovanja predsjednik Josipović dodajući kako će Hrvatska biti prvi dom, a Europa širi dom.

Uživat ću sva prava koja uživaju građani Europe, istaknuo je ponovivši da očekuje pozitivan rezultat referenduma. Izrazio je nadu da će i druge zemlje iz susjedstva i regije ući uskoro u europsku zajednicu. Drži kako je ovo veliki dan za Hrvatsku, a da će 1. srpnja 2013. biti dan kada će se definitivno hrvatska povijest "prelomiti" na bolje.

Na pitanje što Hrvatska ostavlja iza sebe ako danas zaokruži "da", kazao je da samim trenutkom ništa ne ostavlja i kako smo se kroz 20 godina povijesti razvijali u dobrom pravcu, ostavivši puno toga lošega.

Zagovaram eurorealizam, tezu da imamo puno toga učiniti i da samim ulaskom u EU svijet neće odmah biti bitno drugačiji, rekao je dodajući da nas čekaju trajne reforme, kao i druga društva.

Istaknuo je i da u idućem razdoblju očekuje jačanje dobre suradnje u regiji, da se raščiste posljedice rata, posebice pitanje nestalih osoba, što je, rekao je, moralni i pravni problem koji moramo razriještiti zajedničkim snagama. Tu je set i drugih problema, kazao je podsjetivši da se do kraja moraju definirati granice, riješiti pitanje sukcesije i odgovornosti za ratne zločine.

Trend koji je zadnjih godina vidljiv treba nastaviti, istaknuo je Josipović i poručio da će Hrvatska svojom aktivnošću pomoći zemljama iz susjedstva da i one uđu u EU.

Na upit o krizi koja potresa EU i prosvjedima u nekim zemljama, kazao je da je uzrok ekonomske krize u slabosti nacionalnih ekonomija, a ne u EU.

Vezane vijesti

Vlada bez opipljivih rezultata

Vlada bez opipljivih rezultata

Predsjednik Republike Ivo Josipović, komentirajući prvih šest mjeseci koalicijske vlade Zorana Milanovića, ustvrdio je da je niz reformi pokrenuto,… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 22.01.12. 12:15

Koje infatilno ulizivanje.
Malo dostojanstva gospodo, ne bi bilo na odmet.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika