22.01.2012. / 16:01

Autor: Totalsport

Žetva bodova za Kostelića, preuzeo vodstvo u ukupnom poretku

Sjajna vijest za Kostelića je što je njegov najveći konkurent Marcel Hirscher, treći nakon prve vožnje slaloma, haklao vrata u drugoj vožnji, te je tako ostao bez bodova

ArhivaArhivaIvica Kostelić osvojio je treće mjesto u slalomu u Kitzbühelu, dok je trijumfirao u kombinaciji što mu povećalo bodovni saldo za 160 bodova i dovelo ga na čelno mjesto ukupnog poretka Svjetskog kupa skijaša...

Nakon prve vožnje slaloma, koji se uz jučerašnji spust boduje za prvu klasičnu kombinaciju u sezoni, Kostelić je bio drugi sa stotinkom zaostatka za Austrijancem Mariom Mattom, a na kraju je osvojio treće mjesto vrijedno 60 bodova sa 78 stotinki zaostatka za pobjednikom, Talijanom Cristianom Devilleom.

Bila je to Devilleu prva slalomska i ukupno pobjeda u karijeri, a ostvario ju je ispred Matta koji je zaostao 72 stotinke. Četvrto mjesto osvojio je Francuz Steve Missilier, a peto Šveđanin Jens Byggmark.

Sjajna vijest za Kostelića je što je njegov najveći konkurent Marcel Hirscher, treći nakon prve vožnje slaloma, haklao vrata u drugoj vožnji, te je tako ostao bez bodova.

U kombinaciji je najbolji hrvatski skijaš slavio s ukupnim vremenom 2:55.27, što je bilo četiri sekunde i 55 stotinki brže od drugoplasiranog Švicarca Beata Feuza. Treći je završio Švicarac Silvan Zurbriggen, dok je Natko Zrnčić-Dim završio na devetom mjestu sa skoro devet sekundi zaostatka za pobjednikom.

Kostelić je tako u ukupnom poretku Hirscheru pobjegao na 130 bodova razlike i po prvi puta ove sezone preuzeo vodstvo. Ima trenutno 855 bodova, dok je Hirscher ostao na 725.

Vezane vijesti

Myhrer "ukrao" Kosteliću slalomski globus

Myhrer "ukrao" Kosteliću slalomski globus

Andre Myhrer, 29-godišnji švedski skijaš, osvojio je mali Kristalni globus u slalomu ove sezone Svjetskog kupa. U posljednjoj utrci godine doslovno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika