22.01.2012. / 21:22

Autor: Hina , Nacional.hr

Luka Bebić

Razočarao me slab odaziv, ali...

"Očekivao sam opredjeljenje za EU negdje na razini dvije trećine, međutim najave i ankete pokazivale su da će biti veći odaziv na referendum", izjavio je Bebić u Hrvatskom saboru gdje predstavnici državnih vlasti i brojni uzvanici očekuju rezultate referenduma

Luka Bebić. Photo: Petar Glebov/PIXSELLLuka Bebić. Photo: Petar Glebov/PIXSELLBivši predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić večeras je izjavio kako je očekivao da će se na referendumu dvije trećine izašlih birača opredijeliti za ulazak u EU, ali i da ga je malo razočarao relativno slab odaziv na referendum.

"Očekivao sam opredjeljenje za EU negdje na razini dvije trećine, međutim najave i ankete pokazivale su da će biti veći odaziv na referendum", izjavio je Bebić u Hrvatskom saboru gdje predstavnici državnih vlasti i brojni uzvanici očekuju rezultate referenduma.

"Malo me razočarao relativno slab odaziv, ali s obzirom na okolnosti u kojima se održava referendum, obzirom i na kampanju koja nije bila ni duga niti je poprimila one razmjere koji su se mogli očekivati, rezultat može biti zadovoljavajući. Važno je da je velika većina ipak za EU i da je Hrvatska odredila svoju sudbinu", poručio je Bebić

Naglasio je kako pristupanje Hrvatske Uniji, u situaciji kada EU i svijet proživljavaju krizu, može značiti ohrabrenje i za EU i za mnoge druge.

Izrazio je nadu da će Hrvatska u tom smislu, svojim nastojanjima i angažmanom, skupa s ostalim članicama EU ipak prevladati sve teškoće "koje malo dulje traju nego je itko mogao očekivati

"Nadam se i da će prosperitet EU biti u dogledno vrijeme takav da će biti motivirajući za one koji kandidiraju za EU", poručio je Bebić.

U saborskim salonima na prvom katu parlamenta okupili su se brojni uzvanici, a iza 20,30 sati pridružili su im se i predsjednici hrvatske države, vlade i Sabora Ivo Josipović, Zoran Milanović i Boris Šprem.

Oni će se, prema najavama, javnosti zajednički obratiti nakon konferencije za novinare Državnog izbornog povjerenstva koja je najavljena u 22 sata.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika