22.01.2012. / 22:46

Autor: Totalsport

Hrvatska poražena od Španjolske

Španjolci su u drugom poluvremenu malo podigli svoju razinu igre i ubrzo stigli do izjednačenja 16-16. Ruku na srce i igra naše reprezentacije je malo pala, posebno u napadu gdje nije bila na razini iz prvog dijela

Ivano Balić. Photo:Antonio Bronić/PIXSELLIvano Balić. Photo:Antonio Bronić/PIXSELLHrvatska rukometna reprezentacija upisala je prvi poraz na Europskom prvenstvu u Srbiji. Bolji su od igrača izbornika Slavka Goluže bili Španjolci rezultatom 24-22 (11-14)...

Španjolci su otvorili utakmicu vodstvom 3-0 i 4-1, ali onda "kauboji" rade seriju 7-0 s nekoliko savršenih kontranapada i odlaze na 8-4. Nakon toga uslijedio je period igre gol za gol, ali ubrzo dolazi i "crna rupa" reprezentacije Hrvatske u kojoj su ostali bez pogotka sedam minuta. Španjolska je u tom periodu stigla do -1 (11-12), međutim odlična završnica "kauboja" donosi +3 na poluvremenu (14-11).

Španjolci su u drugom poluvremenu malo podigli svoju razinu igre i ubrzo stigli do izjednačenja 16-16. Ruku na srce i igra naše reprezentacije je malo pala, posebno u napadu gdje nije bila na razini iz prvog dijela.

Devet i pol minuta prije kraja Drago Vuković postiže svoj prvi pogodak na ovom prvenstvu i Hrvatska odlazi na +2 (21-19). To je, nažalost, bio i posljednji pogodak reprezentacije Hrvatske iz igre do kraja utakmice.

Nakon toga Španjolci rade seriju 3-0 i dolaze u prvo vodstvo nakon onog početnog. Čupić nakon toga postiže posljednji pogodak naše reprezentacije za 22-22 čak tri minute prije kraja susreta.

Nakon toga Maqueda zabija za novo vodstvo dvije minute prije kraja, a u idućem napadu "kauboja" Balić "prodaje" jednu loptu i Španjolci kreću u, pokazalo se, odlučujući napad. Canellas zabija sa sudačkom rukom u zraku za 24-22, svega 20-ak sekundi prije kraja. Duvnjak je pokušao smanjiti u posljednjem napadu, međutim nije mu pošlo za rukom.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Ivan Čupić sa pet pogodaka (tri iz sedmerca). Blaženko Lacković i Manuel Štrlek zabili su po četiri, ali sve u prvom poluvremenu. Mirko Alilović skinuo je 12 lopti od čega jednu sa sedam metara.
Kod Španjolaca je za najboljeg igrača susreta proglašen vratar Jose Manuel Sierra koji je imao svega osam obrana, dok je najbolji "topnik" bio desno krilo Victor Tomas sa pet golova.

Ovim porazom Hrvatska je pala na drugo mjesto skupine II druge faze natjecanja, čime joj je bitno zakompliciran eventualni plasman u polufinale. Španjolci su sada vodeći sa pet bodova, odnosno, jednim više od Hrvatske.
Iduću utakmicu "kauboji" igraju za dva dana protiv aktualnih prvaka Francuza.


Vezane vijesti

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Hrvatske rukometašice izborile su nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Naše su djevojke u odlučujućem susretu za odlazak na Igre u Guadalajari… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 23.01.12. 19:16

Balić je sjebao sve. Goluža je običan luzer koji vrti igrače bez veze. Kada smo u par minuta zabili onih nevjerojatnih nekoliko golova, onda na scenu stupa glupi Goluža i sve raspičkava do izjednačenja. Umjesto da ih zgazimo, zgaženi smo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika