22.01.2012. / 23:54

Autor: Hina

Tadić: Pozitivan signal za čitavu regiju

"Čestitam svim građanima na odluci da Hrvatska uđe u Europsku uniju. Ovo je odluka od ogromne važnosti za budućnost Hrvatske, ali i pozitivan signal za čitavu našu regiju. Ulazak Hrvatske u EU otvara veće šanse za integraciju Srbije i drugih zemalja zapadnog Balkana u zajednicu ravnopravnih europskih naroda", poručio je Tadić

ArhivaArhivaPredsjednik Srbije Boris Tadić u nedjelju navečer čestitao je građanima Hrvatske koji su na referendumu dali potporu članstvu Hrvatske u Europskoj Uniji, te ocijenio kako su donijeli dobru odluku za budućnost, priopćeno je iz tiskovne službe srbijanskog predsjednika.

"Čestitam svim građanima na odluci da Hrvatska uđe u Europsku uniju. Ovo je odluka od ogromne važnosti za budućnost Hrvatske, ali i pozitivan signal za čitavu našu regiju. Ulazak Hrvatske u EU otvara veće šanse za integraciju Srbije i drugih zemalja zapadnog Balkana u zajednicu ravnopravnih europskih naroda", poručio je Tadić hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću i premijeru Zoranu Milanoviću.

Tadić je naveo kako Europsku uniju smatra strateškim ciljem i prirodnim staništem za sve zemlje zapadnog Balkana i da Europska unija znači poštivanje i primjenu europskih standarda i zakona, perspektivu za bolji, sigurniji i mirniji život "svih građana naše regije koja je kroz čitavu svoju povijest bila opterećena ratovima, tenzijama i turbulencijama".

"Ovo je jedini put kojim sukobe ostavljamo iza sebe i otvaramo nove stranice mira, tolerancije i suradnje", navodi se u poruci srbijanskog predsjednika.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
26/1/08

Rampa, 23.01.12. 10:29

Još da Tadić ostavi BiH na miru i da se makne od "rs" bio bi to grandiozan mirotvorni potez!


registracija
24/7/11

mrvek, 23.01.12. 12:01

Neće on to nikad napraviti jer će uskoro izbori pa se ne želi zamjeriti glasačima. Ista priča je oko kosova.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika