23.01.2012. / 10:56

Autor: Totalsport

NHL: Boston pobijedio Philadelphiju

Inače, ovom se pobjedom Boston izjednačio na vrhu ljestvice Istočne konferencije s Rangersima iz New Yorka, dok su samo bod iza Detroita, kompletno gledano najbolje momčadi lige

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU NHL ligi su se u nedjelju igrale tri utakmice, no u dvije od njih je bilo krajnje uzbudljivo. Međusobno su igrali veliki konkurenti: Pittsburgh protiv Washingtona, a Boston kod Philadelphije.

Pittsburgh je na svom ledu pobijedio Washington 4-3 u produžetku. Junakom se utakmice na kraju pokazao Jevgenij Malkin koji je zabio pogodak u produžetku. Malkin je, inače, lider NHL lige po broju bodova (58, pogoci plus asistencije), a ove je večeri došao do 26. pogotka.

Pittsburgh je ostvario šestu pobjedu u nizu, a osim Malkina bitnim se igračem te večeri za domaćina pokazao James Neal s dva pogotka. Na suprotnoj je strani Rus Aleks Ovečkin bio na razini (pogodak i dvije asistencije), no to je na kraju bilo dovoljno za osvajanje samog jednog boda.

Još je vatrenije bilo u ogledu Philadelphije i Bostona gdje su gosti pobijedili 6-5 nakon raspucavanja kaznenih udaraca. Aktualnom prvaku Bostonu je ovo gostovanje iznimno ugodno, pa su tako tamo (gledajući osnovni dio sezone) posljednji put izgubili u ožujku 2007. godine. U tom su periodu kod Philadelphije odigrali deset utakmica.

Inače, ovom se pobjedom Boston izjednačio na vrhu ljestvice Istočne konferencije s Rangersima iz New Yorka, dok su samo bod iza Detroita, kompletno gledano najbolje momčadi lige.

U utakmici su viđena četiri rezultatska obrata, a posebno bismo izdvojili lucidne minute tijekom druge trećine domaćeg igrača Scotta Hartnella. Unutar šesnaest minuta je zabio tri pogotka i od 1-3 doveo svoju momčad do vodstva 4-3. Kasnije je Boston okrenuo na 5-4, a Talbot pogotkom domaćinu osigurao produžetke, kasnije i kaznene udarce gdje su za Boston zabili Krejči i Seguin, a za domaćina Giroux.

NHL liga, nedjelja:

Pittsburgh - Washington 4-3 (produžetak)

Philadelphia - Boston 5-6 (kazneni udarci)

Anaheim - Colorado 3-2

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika