23.01.2012. / 12:39

Autor: Hina

Kinezi ušli u Godinu zmaja

Više od milijardu Kineza diljem Azije slavi u ponedjeljak u krugu obitelji i uz bučna slavlja ulazak u Godinu zmaja, polažući nadu da će im taj najcjenjeniji znak kineskog horoskopa donijeti promjene na bolje, posebice na profesionalnom planu.

Kinezi su ulazak proslavili vatrometomKinezi su ulazak proslavili vatrometomViše od milijardu Kineza diljem Azije slavi u ponedjeljak u krugu obitelji i uz bučna slavlja ulazak u Godinu zmaja, polažući nadu da će im taj najcjenjeniji znak kineskog horoskopa donijeti promjene na bolje, posebice na profesionalnom planu.

Od Malezije do Južne Koreje, milijuni ljudi su prevalili goleme udaljenosti kako bi se okupili u krugu svojih bližnjih i proslavili novu lunarnu godinu.

Kada se u Pekingu oglasila ponoć, nebo kineske prijestolnice zasjalo je tisućama i tisućama raketa, uz raznobojne vatromete, a zaglušujuća buka petardi otjerala je zle duhove.

Godina zmaja, koje je uslijedila nakon Godine zeca, smatra se u kineskom zodijaku kao najpovoljnija za stjecanje blagostanja i dokazivanje na profesionalnom planu.

Stoga brojni parovi planiraju rođenje potomaka upravo u toj godini. U Kini se u 2012. očekuje porast broja poroda za pet posto, a ista su predviđanja i za Hong Kong, Tajvan i Singapur.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika