Objavljeno u Nacionalu br. 845, 2012-01-24

Autor: Sandra Bartolović

Osoba tjedna - Arsen Bauk

Bauk štednje

Da li je sva Baukova štedljivost u rastrošnosti na državnoj kasi? Ima narod onu o tuđem i gloginjama...

Arsen Bauk (Photo: Petar Glebov/24sata)Arsen Bauk (Photo: Petar Glebov/24sata)DA je znao kakav vrhunski potencijal ima na raspolaganju, Zoran Milanović sigurno ne bi dvojio hoće li "pomilovati" Slavka Linića nakon što ga je ozbiljno naljutio nekoliko puta nesmotreno istrčavši s neopreznim izjavama u predizbornoj kampanji. Da mu je tada Arsen Bauk predočio svoju imovinsku karticu iz koje je vidljivo da je u jednom saborskom mandatu uspio uvećati osobnu štednju za 746.400 kuna (u čemu mu je djevojka participirala sa 150.000 kuna), Milanović sigurno ne bi imao ni najmanju dilemu oko svog favorita za ministra financija, a nije nemoguće da bi se oko takvog financijskog maga otimali i grčki i talijanski premijer.

Milanović to nije znao, pa sada muku muči s proračunom u kojem treba štedjeti i rezati, a ne zna kako ili se ne usudi, dok mu kadar poput Bauka vene na čelu Ministarstva uprave. Bauk se savršeno uklopio u stereotip o škrtim Bračanima. Legenda koja već godinama kruži SDP-ovim kuloarima kaže da je Bauk, vraćajući se iz Njemačke sa skupa socijalističke mladeži, na odmorištu uz autoput vrijedno od svojih kolega skupljao bonove od 10 centi koji se dobiju za korištenje toaleta, a koji se mogu naplatiti kupi li se nešto u dućanu na odmorištu.

Bauk nije žalio truda da od svojih kolega pokupi sve bonove, kupi sitnicu u dućanu i u svoj džep stavi nekoliko eura za koliko je unovčio bonove. U zastupničkom mandatu uredno je na saborskoj blagajni naplaćivao baš svaki i najmanji trošak, poput trajektne karte Brač–Split, koja povratno stoji 30 kuna, pa ne čudi što je mjesečno mogao ostavljati 12.500 kuna sa strane. Ili je ipak sva Baukova štedljivost u rastrošnosti na državnoj kasi? Ima narod onu o tuđem i gloginjama...

Vezane vijesti

Bauk skratio rokove: Birački popisi bit će riješeni do lokalnih izbora

Bauk skratio rokove: Birački popisi bit će riješeni do lokalnih izbora

Ministar uprave Arsen Bauk najavio je danas da će pitanje biračkih popisa biti riješeno do lokalnih izbora iduće godine. Komentirajući jučerašnju… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 24.01.12. 09:44

Simbioza božanskog poštenja i nadljudskih odricanja!

Rezultat: pošteni bogataš Arsen Bauk

I to je moguće! Dokaz da nisu svi političari isti!


registracija
15/8/10

bigred1, 24.01.12. 10:24

zvonkec,to mu je dovoljno samo za 1 kavicu s matanovićem iz fonda za privatizaciju.


registracija
11/1/10

fluid, 24.01.12. 10:53

Potpuno je jasno da nitko,pa ni Bauk,nije ušparao te iznose onako kako pokušava prikazati i zamazati.Apsolutno je neprihvatljivo.On se uklapa u općeprihvaćene šeme svih hrvatskih političara,kako mogu pričati gluposti do besvjesti ali im se ništa nemože dogoditi.To ukazuje na visoko korumpiranu vlast i spregu sa zakonodavstvom te sa pravosuđem.Samo pod zaštitom institucija vlasti,"Bauci"se mogu upravo tako ponašati.Iz svega proizilazi samo jedan zaključak;Kompletna politika od svojih hrvatskih početaka,je zamišljena upravo tako i ona se,u tom smislu,tako i provodi.Bez obzira na opciju koja je na vlasti.Čak i danas u "punoj borbi protiv korupcije"računa se na "Pedre"koji će biti pojedinačno žrtvovania u zaštitu ostalih.Stoka "krupnoga zuba"grize i jede neometano od bilo koga, sve što joj se nalazi na putu.Progon pojedinaca je samo limunada iliti prašina u oči javnosti.Političari i dalje,ispod žita ,čine pljačku,šire nemoral i varaju narod.Stanje njihovih poreznih i imovinskih kartica,su dokaz u prilog tome.Kako zbaciti stare i kako postaviti nove,a koji to nebi radili,ključno je pitanje danas!?Moral je izbačen ,kao ne- prihvatljiva kategorija,iz života čovjeka u 21.stoljeću a za drugi mehanizam,koji bi mogao nešto promijeniti,neznam.Zakoni bi trebali biti ti koji mijenjaju ponašanja no svjedoci smo nakaradnih zakona i nakaradnosti njihove selektivne primjene.Dakle,vrlo ružna budućnost.I vrlo neperspektivna.Za male ljude posebno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika