23.01.2012. / 20:59

Autor: Martina Čizmić

Povratak Janeza Janše

Ta bi se vlada sastojala od zastupnika iz Janšine SDS, DeSUS-a, SLS-a, NSi i Liste Virant

Janez JanšaJanez JanšaZoran Janković osvojio je sa svojom listom Pozitivna Slovenija najviše glasova na parlamentarnim izborima u Sloveniji. No, mjesec i pol kasnije u premijersku fotelju zasjest bi mogao izborni gubitnik - Janez Janša.

Janković je svoju šansu za sastavljanje vlade imao i nije ju iskoristio te će, najvjerojatnije u subotu, morati stisnuti ruku Janši i osloviti ga sa 'gospodine premijeru'.

Naime, Janša je tijekom vikenda dogovorio koalicijski sporazum koji bi službeno trebao biti potpisan sutra, a čime bi uoči imenovanja novog mandatara za sastav vlade u srijedu, imao potporu 50 zastupnika.

Sada je na predsjedniku Danilu Türku da šansu da Janši ili nekom drugom. Ukoliko Janša s koalicijskim ugovorom uvjeri Türka u potporu, Slovenija bi novu vladu mogla dobiti već za vikend. A ta bi se vlada sastojala od zastupnika iz Janšine SDS, DeSUS-a, SLS-a, NSi i Liste Virant.

No, Janša je oprezan. Istaknuo je kako se neće kandidirati za premijera ako ne bude siguran u potporu zastupnika. Ne želi se naći u situaciji u kojoj je bio Janković kada je tvrdio da ima potporu zastupnika, da bi mu na kraju nedostajala samo dva glasa.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

registracija
21/2/11

skyway, 23.01.12. 21:16

Jansa je covjek bez morala i nimalo mu ne bi smetalo zasjesti u premijersku fotelju, a pri tome nije izabran na parlamentarnim izborima.
P.S.
No buduci je on jos diletant, hitno ga dati Kajinu i Seksu na doradu o tome kako funkcionira djon obraz...


registracija
30/9/09

davor12345, 23.01.12. 21:57

He, he, he! I Slovenci imaju svoj HDZ!


registracija
8/1/12

kauc, 24.01.12. 12:34

Ne zaboravite da je Jansa spasio Hrvatsku od JNA.Da nije on nabavljao i prodavao oruzje hrvatskoj,vi bi se branili vilama i motikama.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika