24.01.2012. / 09:48

Autor: Hina

Kostelić i Hirscher izlgadili nesporazume

Ivica Kostelić izjavio je da se prvo moraju primiriti strasti jer je to najvažnije. "Želimo da sutra bude fer utrka i da dogodine također ponovno s navijanjem i fer atmosferom dočekamo Marcela Hirschera u Zagrebu", rekao je Kostelić

ArhivaArhivaNa današnjem sastanku vođa slalomskih ekipa Svjetskog kupa u skijanju, uz pomoć visoke tehnologije zaključeno je da austrijski skijaš Marcel Hirscher nije "haklao" vrata na slalomskoj utrci na Sljemenu, a Ivica Kostelić i Marcel Hirscher izgladili su sve nesporazume vezane za posljednja događanja, izvijestio je večeras Hrvatski skijaški savez.

"Na sastanku vođa ekipa prije sutrašnje utrke slaloma u Schladmingu, glavni direktor Svjetskog kupa za muške Günther Hujara prezentirao je svim trenerima, vođama ekipa i novinarima snimke spornih dijelova vožnji Marcela Hirschera i Felixa Neureuthera iz druge slalomske vožnje sa Sljemena te su uz običnu snimku i usporenu snimku prikazane i snimke s velikim povećanjem, tzv. „super slow motionom“ i mogućnošću prikaza svakog pojedinog detalja. Zaključeno je da Hirscher i Neureuther nisu „haklali“ vrata te su njihovi nastupi bili regularni i na takav zaključak nitko od prisutnih nije imao primjedbu", stoji u priopćenju Hrvatskog skijaškog saveza.

Dodaje se kako činjenica jest da se prilikom pregleda normalne, pa čak i usporene snimke čini da su obojica „haklali“ vrata, no ovim načinom pregleda s mogućnošću gledanja svakog najsitnijeg detalja ipak se vidi da su obojica korektno prošli vrata.

Direktor hrvatskih alpskih ski reprezentacija Vedran Pavlek izjavio je kako do subote navečer i objave austrijskih medija u kojima je prenesena izjava trenera austrijske reprezentacije Matthiasa Bertholda o priznanju „haklanja“ Marcela Hirschera na Sljemenu, nismo imali nikakvih saznanja o mogućim „haklanjima“, a samim time niti sumnji.

"Kada su se pojavile prve informacije o mogućem 'haklanju' pregledali smo dostupne snimke vožnji i na njima je izgledalo kao da su skijaši zaista „haklali“ vrata. Dodatno ulje na vatru dolilo je Hirscherovo „haklanje“ vrata u Kitzbühelu i nastavak vožnje do cilja te je normalno da je nakon toga svega Ivičina prva reakcija bila vrlo emotivna“, izjavio je Pavlek.

Ivica i Marcel su se danas popodne sastali te su nasamo i u miru razjasnili situaciju i riješili nesporazume vezano za posljednja događanja. Nakon toga njih dvojica i Felix Neureuther izašli su zajednički na binu prije izvlačenja startnih brojeva te obavijestili publiku i medije da su zajednički među sobom riješili sve nesporazume i pozvali navijače na sportsko navijanje na sutrašnjoj utrci u Schladmingu, stoji u priopćenju.

Ivica Kostelić izjavio je da se prvo moraju primiriti strasti jer je to najvažnije. "Želimo da sutra bude fer utrka i da dogodine također ponovno s navijanjem i fer atmosferom dočekamo Marcela Hirschera u Zagrebu", rekao je Kostelić.

Dodao je da su njih dvojica imali dugačak i iskren razgovor u kojoj je Marcel pojasnio svoju situaciju i obećao da će u budućnosti puno više pažnje posvetiti mogućem haklanju i da, kada to primijeti, izađe van iz utrke. Potvrdio je da je Hirscher vrhunski sportaš, ali da je u jednom trenutku njegova vjera u to bila poljuljana. "On je izrazio želju za razgovorom i ja sam se odazvao na njegov poziv, i to nam je stvarno trebalo", rekao je Ivica.

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika