24.01.2012. / 12:48

Autor: Totalsport

NHL: Detroitu 17. uzastopna domaća pobjeda

Najdulji je to domaći pobjednički niz unutar jedne sezone u posljednjih 36 godina kojim su Red Wingsi izbili na čelo poretka NHL lige sa 67 osvojenih pobjeda

Igrači Detroit Red WingsaIgrači Detroit Red WingsaU šest sinoć odigranih utakmica najjače hokejaške lige svijeta domaćini su ostvarili stopostotan učinak. Među njima je bio i Detroit koji je s 3-1 savladao St. Louis i tako došao do 17. uzastopne pobjede na ledu svoje Joe Louis Arene.

Najdulji je to domaći pobjednički niz unutar jedne sezone u posljednjih 36 godina kojim su Red Wingsi izbili na čelo poretka NHL lige sa 67 osvojenih pobjeda. Sada Detroit samo tri pobjede dijele od izjednačavanje najduljeg domaćeg niza ikada od 20 pobjeda koji zajednički drže Boston iz sezone 1929/30 i Philadelphia iz 1976. godine.

Također, bila je to ukupno sedma uzastopna pobjeda Red Wingsa, a golove u trijumfu postigli su Pavel Dacjuk, Johan Franzen i Niklas Kronwall. Jimmy Howard je skupio 21 obranu i došao do svoje 30. pobjede u sezoni, po čemu je vodeći u ligi među vratarima.

Do treće uzastopne pobjede stigao je Nashville protiv Columbusa s 4-1 uz dva gola Mikea Fishera, dok je isto toliko golova zabio Jonas Gustavsson u 3-0 slavlju Toronta protiv New York Islandersa.

Toronto je tako zaustavio niz zvijezde Islandersa Johna Tavaresa od 12 uzastopnih utakmica u kojima je upisao barem jedan poen. Pritom je Tavares uknjižio osam golova i 13 asistencija i pomogao Islandersima da ostvare osam pobjeda u 12 odigranih susreta.

Edmonton Oilersi nanijeli su San Jose Sharksima treći uzastopni poraz rezultatom 2-1 nakon boljeg izvođenja penala, a odlučujući gol u raspucavanju zabio je Taylor Hall. Junak susreta bio je vratar Oilersa Devan Dubnyk s 44 obrane kroz regularni dio i produžetak, te dodatne tri u raspucavanju penala.

NHL liga, nedjelja:

Carolina - Winnipeg 2-1

Toronto - NY Islanders 3-0

Detroit - St. Louis 3-1

Nashville - Columbus 4-1

Edmonton - San Jose 2-1, penali

LA Kings - Ottawa 4-1

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika