24.01.2012. / 20:26

Autor: Totalsport

EP rukometaša: Briljantni Hrvati u nastavku razbili Francuze!

Aktualni europski, svjetski i olimpijski pobjednici Francuzi ovim su se porazom definitivno oprostili od polufinala i borbe za medalje!

Mirko AlilovićMirko AlilovićHrvatski rukometaši ostvarili su veliku pobjedu na Europskom prvenstvu u Srbiji. U ogledu 2. kola drugog kruga u skupini II u Novom Sadu, pobijedili su svoje najveće rivale Francuze 29-22 (11-12).

Hrvatska ovom velikom pobjedom ipak još nije osigurala polufinale. No, ukoliko u kasnijoj utakmici Slovenija pobijedi Mađarsku, Hrvatska će sigurno biti među četiri najbolja na ovom prvenstvu. U suprotnom, odabranicima Slavka Goluže trebat će jedan bod u srijedu protiv Mađarske.

S druge strane, aktualni europski, svjetski i olimpijski pobjednici Francuzi ovim su se porazom definitivno oprostili od polufinala i borbe za medalje!

Hrvatska je posljednji puta Francuze svladala na Svjetskom prvenstvu 2009. godine u našoj zemlji u natjecanju po skupinama. Na novu pobjedu, ali, vrlo slatku, trebalo je čekati tri godine. Hrvatska ju je izborila briljantnom igrom u drugom poluvremenu, kojeg je dobila s 18-10 i u kojem je doslovno deklasirala svoje velike rivale!

Doduše, imala je Hrvatska svoje dobre dionice i u prvom dijelu. Odličnom, pokretljivom obranom ''kauboji'' su od zaostatka 5-4 stigli do vodstva 9-6. No, tada je uslijedilo jedino loše razdoblje u našoj igri, kada u napadu nije bilo prave ideje, pa su Francuzi serijom 5-0 pobjegli na prednost 11-9. Drago Vuković je prekinuo razdoblje od 8 minuta u kojem Hrvatska nije zabila niti jedan gol.

Na poluvremenu su Francuzi imali gol prednosti, početkom nastavka su dva puta vodili s dva razlike, a onda je krenula hrvatska rapsodija. Brojni navijači hrvatske reprezentacije u dvorani Spens u Novom Sadu svjedočili su vjerojatno najboljem poluvremenu u povijesti hrvatske reprezentacije koja je vrlo mirno i bez ikakvih upitnika oko pobjednika privodila utakmicu kraju.

Najveći junaci utakmice su dvojica ljevorukih igrača, Marko Kopljar i Ivan Čupić. Obojica su zabili 7 golova iz 8 pokušaja. Ćupić je tri puta bio precizan iz sedmeraca, dok je Kopljar sve pogotke postigao iz igre. Nakon što je odigrao najbolju utakmicu u hrvatskom dresu, proglašen je i za igrača utakmice. No, odličan je, pogotovo u nastavku, bio je vratar Mirko Alilović. Prikupio je ukupno 11 obrana.
Blaženko Lacković je odlično počeo utakmicu. Na kraju se zaustavio na četiri gola. Domagoj Duvnjak, Zlatko Horvat, Drago Vuković i Ivan Ninčević dodali su po dva pogotka, a Igor Vori, Damir Bičanić i Željko Musa po jedan. Ivano Balić odigrao je samo nepunih pet minuta i nije se upisao u strijelce.

Kod Francuza su najbolje odigrali Xavier Barachet i Jerome Fernandez, obojica su postigli po četiri gola. Bertrand Gille i Luc Abalo dodali su po tri, obojica bez promašaja. No, Nikola Karabatić ostao je bez postignutog pogotka (0-3), iako je igrao 38 minuta. Nije se proslavio niti Daniel Narcisse, zabio je dva gola, ali iz šest pokušaja. Niti vratar Thierry Omeyer ovoga puta nije bio na razini njegovih uobičajenih partija protiv Hrvatske. Obranio je 10 lopti, ali je imao tek 26% obrana.

U ranijoj utakmici, Španjolska je pobijedila Island sa 31-26 (17-13), zadržala je niz nepobjedivosti na ovom prvenstvu, koji ima i domaćin Srbija u drugoj skupini, te je, baš kao i Srbija, osigurala polufinale.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 24.01.12. 23:05

To je zato što Balić nije puno serendao kao protiv Španjolaca. Goluža, ako ovo čitaš znaj da se sastav koji dobro igra ne miksa.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika