25.01.2012. / 10:24

Autor: Totalsport

Gille: Iznenadili su nas neki hrvatski igrači, Kopljar prvi

Sada se moramo vratiti poslu i gledati se što bolje pripremiti za sljedeće natjecanje, Olimpijske igre - rekao je kružni napadač francuske momčadi Bertrand Gille

Bertrand GilleBertrand GillePremda se ne slažu svi po pitanju kvalitete njihove igre, svi su francuski rukometaši u izjavama za medije priznali da su u utorak na EP-u u Srbiji izgubili od bolje momčadi.

Slavila je Hrvatska u Novom Sadu 29-22 i u drugom kolu druge faze natjecanja po skupinama izbacila momčad Claudea Oneste iz borbe za medalje.

- Dobro smo igrali u obrani, no naši su suparnici uvijek nalazili rješenje. To je razlog zbog kojeg nismo imali dovoljno lopti za lakše napade. Hrvatska je pokazala više želje od nas. Znamo da nismo odradili dobar turnir. Ali ništa nije gotovo. Idemo se fokusirati na Olimpijske igre - rekao je Nikola Karabatic, najveća zvijezda momčadi koji kao da je propustio turnir.

Luc Abalo, godinama najbolje desno krilo na svijetu, priznao je:

- U svim je našim utakmicama s Hrvatskom uvijek bilo krajnje neizvjesno. Tako je bilo i ovaj put. Bilo je sasvim izjednačeno osim u završnim minutama. No, rezultat je sada ionako najmanje bitan.

- Hrvati su igrali dobro i iznenadili su nas igračima od kojih nismo očekivali opasnost. Posebice se to odnosi na Marka Kopljara. Očito su nas dobro proučili. Sada se moramo vratiti poslu i gledati se što bolje pripremiti za sljedeće natjecanje, Olimpijske igre - rekao je kružni napadač francuske momčadi Bertrand Gille, dok je, čini se, ponovno najiskreniji bio obrambeni specijalist Didier Dinart.

- Jednostavno smo propustili ovo natjecanje. Idemo sad probati do kraja odraditi posao, odigrati još utakmicu s Islandom i utakmicu za poredak. Moramo sada paziti da se netko ne ozlijedi. Red je da svatko od nas bude maksimalno samokritičan. Ja, eto, priznajem da je obrana protiv Hrvatske sasvim zakazala.

Vezane vijesti

Prijateljske: Francuzi uvjerljivi, Ukrajinci blijedi

Prijateljske: Francuzi uvjerljivi, Ukrajinci blijedi

Laurent Blanc, izbornik francuske nogometne reprezentacije, može biti vrlo zadovoljan zadnjom provjerom svoje selekcije pred Euro. Francuska je u Le… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika