25.01.2012. / 11:32

Autor: Hina , Nacional.hr

Svjedoci pobijaju Čačićevu obranu

Policajac Gyuzu Sifter, koji je nakon nesreće sastavljao zapisnik i razgovarao s vozačicom škode fabije u koju je udario Čačićev chrysler, ustvrdio je da je vidljivost na mjestu nesreće bila dobra te da kolnik autoceste nije bio sklizak, iako je padala lagana kiša

Photo: Željko Lukunić/PIXSELLPhoto: Željko Lukunić/PIXSELLVećina danas ispitanih svjedoka na suđenju potpredsjedniku hrvatske vlade Radimiru Čačiću, kojemu se u mađarskom Kapošvaru sudi za izazivanje prometne nesreće s dvoje poginulih, opovrglo je tvrdnje iz Čačićeve obrane da je kobnoga dana u siječnju 2010. cesta bila skliska te da su uvjeti vožnje bili ozbiljno otežani zbog magle.

Na drugom ročištu suđenja zbog kojega Čačiću prijeti kazna i do pet godina zatvora ispitani su policajaci i vatrogasaci koji su intervenirali na mjestu nesreće te vozač koji je ondje slučajno prolazio.

Policajac Gyuzu Sifter, koji je nakon nesreće sastavljao zapisnik i razgovarao s vozačicom škode fabije u koju je udario Čačićev chrysler, ustvrdio je da je vidljivost na mjestu nesreće bila dobra te da kolnik autoceste nije bio sklizak, iako je padala lagana kiša.

No, Čačićeva mu je obrana prigovorila da niti jedno zapažanje o vremenu, kao i nekim drugim detaljima s mjesta nesreće, nije konstatirao u službenom zapisniku.

Magle u vrijeme nesreće nisu se sjetila niti dvojica vatrogasaca Viktor Noviczky i Peter Szapanos koji su na mjestu nesreće kliještima otvarali razbijenu škodu kako bi spasili stradale.

No, Szapanos se nije mogao sjetiti je li nakon što je kliještima otvorio olupinu s putnika skidao sigurnosne pojase, odnosno jesu li oni bili vezani. Detalja se ne sjećam, ustvrdio je vatrogasac nakon što mu je sutkinja pokazala fotografije na kojima se ne vidi da su pojasevi bili prerezani.

Na izravno pitanje Szapanos je kazao da se ne sjeća da bi na istoj prometnici kobnoga dana bilo još nesreća, što je Čačić ranije naveo u svojoj obrani.

Vatrogasci su, također suprotno tvrdnjama obrane, kazali da su nakon nesreće ugasili svjetla na uništenoj škodi.

U nastavku suđenja danas će svjedočiti i sudski vještak za promet, čiji je nalaz zatražila obrana, nezadovoljna prvim vještačenjem u kojem stoji da je Čačić vozio prebrzo i neprimjereno uvjetima na cesti.

Škodu fabiju na koju je u siječnju 2010. na autocesti Nagykanisza – Budimpešta svojim chryslerom 300C naletio Čačić vozila je Katalin Liptak, a od posljedica nesreće smrtno su stradali njena 81-godišnja majka Imrene Antal i 60-godišnji suprug Gyorgy Liptak. Nesreću je u škodi preživjela i Zoltanne Hitter.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 25.01.12. 13:40

ajmo robija da se rješimo ovog bahatog redikula.


registracija
28/12/08

smokeonthewater, 25.01.12. 14:51

... treba smrada smjestiti na robiju ... to bi bila nova pravda i pravednost ... strava ...


registracija
1/12/11

beki1, 25.01.12. 16:22

Doista je vrijeme da gosp. Čačić postane prošlost na našoj sceni. Uostalom zašto se više bori u politici. Smatram da se bori upravo da ne bi završio u zatvoru i zbog drugih stvari. Da imam toliko novaca ne bi mi politika pala na pamet.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika