25.01.2012. / 12:39

Autor: Nacional.hr

Türk odustao od predlaganja mandatara

Türk je uvjeren kako će Janšu za mandatara na kraju predložiti zastupnici u parlamentu. Iako njihovu želju poštuje, smatra kako Janša nema punu legitimnost za sastavljanje vlade

Danilo TürkDanilo TürkNakon što je mandatar za sastav slovenske vlade Zoran Janković neslavno 'propao' na glasovanju u slovenskom parlamentu, predsjednik Slovenije Danilo Türk danas je trebao predložiti novog mandatara.

Iako se u medijima spominjalo ime Marka Voljča, ali i koalicijski sporazum Janeza Janše, Türk je sve iznenadio izjavom kako neće predložiti novog mandatara.

Na konferenciji za novinare pojasnio je kako je po njegovom mišljenju Janković dobar kandidat, no nije dobio potporu stranaka. Istaknuo je kako mu niti jedna od stranaka nije predložila Janšu kao kandidata, već su mu neki predložili da pokuša s trećim kandidatom.

Türk je uvjeren kako će Janšu za mandatara na kraju predložiti zastupnici u parlamentu. Iako njihovu želju poštuje, smatra kako Janša nema punu legitimnost za sastavljanje vlade.

Podsjetio je kako je protiv Janše podignuta optužnica, a on smatra da svaki kandidat kojeg opterećuje optužni prijedlog nema puni legitimitet za sastavljanje vlade. Dodao je i kako su birači na izborima pokazali kako ne vjeruju Janši u toliko mjeri da ga izaberu za premijera.

Vezane vijesti

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi premijer Janez Janša trenutačno ima najveću potporu slovenskih birača, a na drugom i trećem mjestu su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika