25.01.2012. / 13:46

Autor: Hina

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga Coninga

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo povuklo je u ime države tužbe protiv Varteksa i tvrtke Congame, članice Coning grupe, radi utvrđivanja prava vlasništva i naknade oko četiri milijuna kuna štete.

Radimir ČačićRadimir ČačićVaraždinsko Županijsko državno odvjetništvo povuklo je u ime države tužbe protiv Varteksa i tvrtke Congame, članice Coning grupe, radi utvrđivanja prava vlasništva i naknade oko četiri milijuna kuna štete.

Varteks je Congami, turističkome poduzeću koje djeluje u sastavu Coning grupe, prodao atraktivno zemljište u neposrednoj blizini dvorca Trakošćana, u susjedstvu obnovljenog hotela Trakošćana, čiji je vlasnik Congama. Riječ o dvjema parcelama površine 5770 i 6332 četvorna metra na kojima je Varteks imao nekoliko kućica za odmor.

Državno odvjetništvo najprije je smatralo da su parcele, ua skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu, trebale pripasti državi te je tužilo Varteks i Congamu, no nedavno je odsutalo od tužbe.

Obnašatelj dužnosti varaždinskoga županijskog državnog odvjetnika Darko Galić potvrdio je za Hinu da se prije desetak dana od tužbe odustalo jer se naknadno došlo do dokaza, činjenica i saznanja na temelju kojih je procijenjeno kako nema osnove ustrajavati na parnici jer su mali izgledi za uspjeh i da se država upiše kao vlasnik parcela. U pojedinosti nije želio ulaziti.

Mediji prenose kako u Varteksu smatraju da je za povlačenje tužbe bilo presudno što su nekretnine stekli kupoprodajom te su ih u postupku pretvorbe unijeli u procjenu temeljnoga kapitala.

Jedan od osnivača tvrtke Coning, u sastavu koje je Congama, prvi je potpredsjednik vlade Radimir Čačić, koji je zajedno s menadžmentom bio i suvlasnik tvrtke do 2000. Tada je svoja vlasnička i upravljačka prava prenio na odvjetnički ured. U Coningu tvrde kako udio Čačića i njegove supruge u vlasničkoj strukturi nikada nije prelazio 25 posto.

Vezane vijesti

Podignite tužbu u Engleskoj i obogatite se

Podignite tužbu u Engleskoj i obogatite se

U posljednje vrijeme u Britaniji je jedan trend toliko uzeo maha da je po mnogima sramota za tu državu. Riječ je o tzv. tužbenom, odnosno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika