25.01.2012. / 14:00

Autor: Nacional.hr

Milardović: 'Zastupnicima bi plaća trebala biti 1 500 kuna'

"Ako jedan redoviti sveučilišni profesor u trajnom zvanju ima plaću od 12 tisuća kuna, a saborski zastupnici 18 tisuća, onda se čovjek pita zašto studira, uči i obrazuje se cijeli život. To je demotivirajuće", nastavlja prof. Milardović

Anđelko Milardović (u sredini)Anđelko Milardović (u sredini)Anđelko Milardović, voditelj Centra za politološka istraživanja i profesor na Hrvatskim studijima, tvrdi kako je činjenica da je politika jedna od najisplativijih djelatnosti u Hrvatskoj, piše tportal.

Na pitanje novinara tportala o primjeru ministra uprave Arsenu Bauku, koji je u četiri godine sjedenja u Saboru uspio uštedjeti skoro milijun kuna, kaže kako on nije problem. "Čovjek ima tu crtu štedljivosti, netko drugi ima crtu rasipnosti, ali poruka je jedna, politika je visokopozicionirana i profitna djelatnost. Kako bi čovjek došao do takve plaće i takvih privilegija mora izaći na izbore i postati saborski zastupnik. S druge strane, plaće i privilegije saborskih zastupnika u prosjeku su više od plaća redovnih sveučilišnih profesora, kirurga, znanstvenih savjetnika", odgovorio je Milardović.

Naglašava kako bi znanje, stručnost i znanost trebali imati prednost pred politikom. "Tako se ljudi s elitnim zanimanjima, vrhunskim i znanstvenim znanjima nalaze dobro ispod saborskih zastupnika. Ako jedan redoviti sveučilišni profesor u trajnom zvanju ima plaću od 12 tisuća kuna, a saborski zastupnici 18 tisuća, onda se čovjek pita zašto studira, uči i obrazuje se cijeli život. To je demotivirajuće", nastavlja prof. Milardović.

Obrušio se na nekompetentnost saborskih zastupnika. "Kad čovjek malo zbroji učinak saborskih zastupnika u tih zadnjih 20 godina, shvati da su ogolili i oglodalo društvo do kosti. Za nagradu imaju previsoke plaće. Kad bi bila u skladu s učinkom, njihova plaća bi trebala iznositi oko 1 500 kuna', dao je konačni zaključak Milardović.

Vezane vijesti

Bauk skratio rokove: Birački popisi bit će riješeni do lokalnih izbora

Bauk skratio rokove: Birački popisi bit će riješeni do lokalnih izbora

Ministar uprave Arsen Bauk najavio je danas da će pitanje biračkih popisa biti riješeno do lokalnih izbora iduće godine. Komentirajući jučerašnju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika