26.01.2012. / 08:27

Autor: Hina , Nacional.hr

Kup: Barca izbacila Real

Bila je ovo najbolja predstava Reala protiv Barcelone u mandatu Josea Mourinha, ali ni ovaj puta portugalaski trener nije uspio pobijediti

ArhivaArhivaNogometaši Barcelone plasirali su se u polufinale španjolskog Kupa kralja, nakon što su u uzvratnoj utakmici četvrtfinala na Camp Nou protiv Real Madrida odigrali neodlučeno 2-2. Barca je prošla dalje jer je slavila u prvoj utakmici sa 2-1.

Real je odlično krenuo, ali njegovi napadači nisu iskoristili brojne prilike. Već u prvih šest minuta Real je promašio tri "zicera", u prvoj minuti Higuain, potom u 3. opet Higuain, a u 6. minuti niti Cristiano Ronaldo nije iskoristio priliku za vodstvo.

U 25. minuti Mesut Ozil je sa 20-tak metara pogodio gredu, a dvije minute kasnije Higuain nije iskoristio treću "mrtvu šansu" koju je imao u prvom poluvremenu.

I nakon svih tih promašaja stigla je kazna za Real. U 43. minuti Messi je sa centra poveo kontranapad, odlično je poslužio Pedra koji zabija za vodstvo Barce 1-0.

U sudačkoj nadoknadi još jedan "hladan tuš" za Real, nakon slobodnog udarca lopta se odbila do Danija Alvesa, koji je sa vrha kaznenog prostora pogodio "rašlje". Fantastičan pogodak desnog braniča Barce.

U drugom dijelu u početnih 15 minuta bilo je prilično mirno, a onda je Real u četiri minute zabio dva gola, prvo Ronaldo (68), a potom Benzema (72). No, "kraljevski klub" ipak nije uspio doći do potpunog preokreta i plasmana u polufinale.

Bila je ovo najbolja predstava Reala protiv Barcelone u mandatu Josea Mourinha, ali ni ovaj puta portugalaski trener nije uspio pobijediti.

Otkako je Mourinho preuzeo 'kraljevski klub' u 10 međusobnih ogleda trener Barce Pep Guardiola je upisao pet pobjeda, četiri neodlučena ishoda i jedan poraz.

Barca će u polufinalu ići na boljega iz dvoboja Levante - Valencia (1:4), dok će trećeligaš Mirandes igrati s Athletic Bilbaoom, koji je danas slavio kod Mallorce s 1:0.

BARCELONA: José Pinto, Abidal, Puyol, Piqué, Daniel Alves, Xavi, Busquets, Iniesta (Pedro, 30), Fabregas (Thiago Alcántara, 70), Messi, Alexis Sánchez (Mascherano, 78).

REAL MADRID: Casillas, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao, Arbeloa, Kaka (Callejón, 61), Ozil, Xabi Alonso, Lassana Diarra (Granero, 52), Ronaldo, Higuaín (Benzema, 61).

STRIJELCI: 1-0 Pedro (43), 2-0 Daniel Alves (45+3), 2-1 Ronaldo (68), 2-2 Karim Benzema (72).

CRVENI KARTON: Sergio Ramos (Real, 88).

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika