26.01.2012. / 16:06

Autor: Nacional.hr

Milanović:

'Sorry, Ferdelji će dobivat plaću još šest mjeseci'

"U dogovoru ministra Komadine i mene, odlučeno je kako je odlučeno", izjavio je Milanović

Vladimir Ferdelji Vladimir Ferdelji Vladimir Ferdelji dobio je otkaz s mjesta pomoćnika ministra prometa i infrastrukture zbog intervjua u tjedniku Globus, u kojem je kritizirao Vladu kako nema hrabrosti za odlučne rezove.

Hrvatski premijer naglasio je kako je tako odlučio nakon razgovora s ministrom Zlatkom Komadinom. "U dogovoru ministra Komadine i mene, odlučeno je kako je odlučeno. Da je takav intervju dao netko od članova Vlade, prijateljski bih ga pitao je li i dalje član Vlade. Prijateljski bi pitao želiš li i dalje biti ministar u Vladi, da je netko od mojih ministara dao takve izjave. Pitao bih jesmo mi zajedno? Ne moramo bit zajedno. Nije ovo križarski rat", izjavio je Milanović dodavši kako on vrlo dobro razlikuje pokornost od odgovornosti i lojalnosti. Naglasio je kako je kritika došla iz 'drugog ili trećeg ešalona službenika' i kako Ferdeljija ni ne poznaje. Zapitao se zašto je Ferdelji uopće ulazio 'unutra'.

Na kraju izjave ispričao se građanima. "Isprika građanima što će morati šest mjeseci nakon otkaza plaćati plaću nekome tko posao nije ni počeo raditi. Sorry", rekao je.

"Nisam baš to očekivao, ali moje izjave nisu bile ništa strašno, naslovi su bili malo bombastični", komentirao je pomoćnik ministra prometa Vladimir Ferdelji za Business.hr.

Na upit je li se prije intervjua konzultirao s ministrom Komadinom, Ferdelji je rekao da još nije dobro vidio Milanovićevu odluku ni njezino obrazloženje, zamolivši pritom novinare da ga 'prestanu gnjaviti'.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
25/6/10

vidra, 26.01.12. 17:46

Ferdelji, Ferdelji, lojalnost je kad držiš jezik za zubima i klimaš glavom, a to ti nisi naučio u svom direktovanju. Obično su tebi klimali glavom i odobravali sve što si rekao i učinio. Vidiš, kako je teško odviknuti se slobodoumnog djelovanja i biti "Bog i batina".


registracija
11/1/10

fluid, 26.01.12. 18:37

Neka vlada sama riješava svoje kadrove kako zna.Mene muči drugi problem!Jasno je koliko je zakon o plaći povlaštenika (6 mjeseci po otkazu) nelogičan i nepravedan.Naročito prema mnogima koji uopće ne dobivaju nikakvu plaću mjesecima(i godinama).I hoće li se ukinuti ta glupost,kao i mnoga prava koja su nevjerovatna da iih bilo tko od NJIH uopće spominje,a kamoli konzumira? Pod bilo kojim okolnostima,to jednostavno nema smisla i logične zakone zdravoga razuma,apsolutno dovodi u pitanje.+Još nešto je tu vrlo indikativno i traje godinama a da nitko nema namjeru promijeniti stanje i propise.Naime,netko nekoga otpusti,potjera,osumnjiči za nešto i taj ode na sud.Podnese tužbu i dokaže svoju nedužnost.Mora biti vraćen na radno mjesto i mora mu se isplatiti zaostaci.Šta je sa osobom koja je potegla pitanje te osobe?Odnosno dala joj otkaz( a vrlo često ima svačega u tim pričama)?Prema toj osobi nema nikakvih sankcija.Bilo pa ga nije !?Naravano da to mogu raditi kada novac ne ide iz njihovog džepa već iz proračuna.A to nije njihov novac već zna se čiji.Dakle priča kao u priči a toj priči kraja nema.Nemogu vjerovati da uopće opstajemo bilo na koji način ,od gluposti koja caruje u Hrvatskoj.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 26.01.12. 19:30

Evo i Mile radi kako je radila i ADZe mafija.I ti sad reci da nisu isti. Razočaran sam kao ljevičar.


registracija
13/9/08

annex, 26.01.12. 19:57

Na stranu da li je u pravu ili ne kaj se tiče Milanovića, ali taj debeli Ferdelji je dao i još daje glavnu podršku onom lopini Nadanu u HGK, pa je jasno o kakvom se liku radi. Ajde Ferdelji, odi na janjetinu, pođderi tih 10 kila za jedan obrok i poštedi nas svoje profesionalnosti i principijalnosti. Odi gurni svoj nos Nadanu u dupe...


registracija
22/3/11

hm2011, 26.01.12. 20:24

Milanović, ako je ljevičar (i imalo pametan) bi trebao podupirati Ferdelja koji se zalaže za industrijalizaciju. Feredlji se probio jer realno sagledava situaciju, ima nešto iza sebe i daje pametne prijedloge. Stvarno je neshvatljivo zašto se Milanović odriče tako rijetkog stručnjaka a ostavlja tipove poput Bajića. Ako zbog Feredljeve opaske i izgubi kojeg birača, to je ništa prema broju birača koje gubi svakog dana koji lopovi iz Kamenskog provedu na slobodi.

Prema težištu Ferdeljivih intervjua se može naslutiti kako je riječ o čovjeku bliskom lijevim idejama. Pa je i sa te strane neshvatljivo zašto ga se Milanović odriče a istovremeno crkvi, zatucanom ideološkom ogranku HDZ-a ostavlja skandalozne privilegije. Feredlji se otpušta poslije blage i utemeljene kritike a mutne tipove koji lažu i kleveću se ostavlja na miru. Ispričava se za 6 mj. plaće Feredelju a šuti na puno dužu i veću plaću notornom Jezerincu, kojeg bi u svakoj normalnoj zemlji sud globio za promicanje diskriminacije i fašizma. Čak da Milanović poveća isplate tom mnoštvu HDZoida prikopčanih na proračun
oni ne bi rekli ništa lijepo za njega. A ako će ovakvim inaćenjem otjerati ostale, niti sa druge strane neće ostati nitko da kaže koju lijepu o Milanoviću.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika