27.01.2012. / 12:51

Autor: Nacional.hr

CroCities Osijek i BusinessQ pobjednici natječaja "Rješenjem do uspjeha"

ChaseBuzz je internetska ICT zajednica koja tvrtkama omogućuje predstavljanje svojih uspješnih projekata kroz objavu case study-a napravljenih od strane ICT kompanija i cost benefit analiza napravljenih od strane njihovih klijenata

CroCities OsijekCroCities OsijekPoslovna mreža Chasebuzz zaključila je nagradni natječaj „Rješenjem do uspjeha" koji je trajao od početka prosinca prošle godine. Na natječaj su pozvane tvrtke koje se bave informatičkim projektima i poslovnim savjetovanjem u cilju prezentacije poslovnih priča o uspjehu.

Uredništvo poslovne mreže Chasebuzz je detaljno procijenilo pristigle priče i prema kriterijima poslovne izvrsnosti odlučilo dodijeliti dvije nagrade - nagrada za najbolje poslovno rješenje projektu BusinessQ kojeg je osmislia i izvela tvrtka Qualia iz Zagreba, te posebna nagrada za najbolje rješenje s društvenim značanjem projektu CroCities Osijek tvrtke K-informatika iz Vukovara.

Najbolje poslovno rješenje - BusinessQ

BusinessQ je moderna i potpuna business intelligence platforma koja kombinira specifičan framework za vizualni nadzor i analizu podataka s mogućnostima unosa podataka i raznih parametrizacija neposredno u bazu podataka kao i planiranje po poslovnim dimenzijama.

Povodom osvajanja nagrade za najbolje poslovno rješenje, izvršni direktor tvrtke Qualia Hrvoje Smolčić izjavio je: „Natječaj 'Rješenjem do uspjeha' smo prepoznali kao vrlo potreban i dobar način da se afirmiraju i promoviraju informatički projekti u regiji, svjesni da su pozitivne poslovne priče i pozitivni primjeri vrlo potrebni, osobito danas. Činjenica da je naša priča o uspjehu „BusinessQ" naišla na veliki interes u uredništvu poslovne mreže Chasebuzza te njihova odluka da nagrade baš našu poslovnu priču u kategoriji najboljeg poslovnog rješenja ispunjava nas ponosom i pruža nam potvrdu da smo inzistiranjem na kvaliteti i dodatnim vrijednostima trenutnu krizu uspjeli iskoristiti kao priliku."

Najbolje rješenje s društvenim značenjem - CroCities Osijek

CroCities Osijek je mobilna aplikacija koja nudi uslugu virtualnog turističkog vodiča grada Osijeka. Do sada je preuzeta preko više od 10 000 puta, te ima veliki potencijal za daljnje širenje. CroCities je prva u nizu turističkih aplikacija koju tvrtka K-informatika priprema za hrvatske gradove u svrhu promicanja njihove turističke ponude.

„Izrazito nam je drago da postoje natječaji gdje male ideje mogu doći do publiciteta i postati velike. Naš cilj je promovirati Osijek i druge hrvatske gradove upravo na ovakav inovativan način, te pokazati da tehnologija može turizmu pružiti puno više od klasičnih web stranica. Vjerujemo da postoji zainteresiranost turističke zajednice za suradnju kako bismo zajedno izgradili CroCities brand hrvatskog turizma te omogućili svakom gradu ovaj praktični mobilni turistički vodič," rekla je Sanja Vidić, community manager iz tvrtke K-informatika.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika