27.01.2012. / 14:00

Autor: Totalsport

Vladimir Kličko i Mormeck borit će se 3. ožujka u Düsseldorfu

Vladimir Kličko (35 godina), kojem će to biti prva borba nakon pobjede u srpnju protiv Britanca Davida Hayea u Hamburgu, krenut će u lov na 50. nokaut u karijeri

Vladimir KličkoVladimir KličkoSvjetski profesionalni boksački prvak u teškoj kategoriji, Ukrajinac Vladimir Kličko, branit će svoju titulu po trima verzijama (IBF, WBO i WBA) 3. ožujka u disldorfskoj Esprit Areni protiv francuskog teškaša Jean-Marca Mormecka, potvrđeno je iz kampa francuskog borca u petak.

U pitanju je borba koja je originalno bila na rasporedu 10. prosinca prošle godine, ali se Kličko morao povući iz borbe protiv francuskog izazivača zbog operacije bubrežnog kamenca.

Jean-Marc Mormeck, 39-godišnji veteran koji je tijekom karijere ostvario 36 pobjeda (22 nokautom) i četiri poraza, trenutni je prvak u teškoj kategoriji Sjeverne Amerike. Prvi je Francuz u borbi za svjetsku titulu u teškoj kategoriji nakon Luciena Rodrigueza 1983. godine.
Nakon što je izgubio svoje pojaseve u WBC i WBA verzijama u cruiser-kategoriji od Britanca Davida Hayea 2007. godine, Mormeck je odradio samo tri borbe u teškoj kategoriji.

Vladimir Kličko (35 godina), kojem će to biti prva borba nakon pobjede u srpnju protiv Britanca Davida Hayea u Hamburgu, krenut će u lov na 50. nokaut u karijeri. U karijeri je upisao 56 pobjeda, od čeka 49 nokautom, te samo tri poraza.

Vezane vijesti

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Hrvatski boksač teške kategorije Marko Čalić pobijedio je danas Estonca Karson Raina u četvrtfinalu europskih kvalifikacija za Olimpijske igre. Ostao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika