27.01.2012. / 17:10

Autor: Hina

Šesnaest kilograma kokaina u sjedištu UN-a u New Yorku

Sigurnosne službe u sjedištu UN-a u New Yorku alarmirale su newyoršku policiju nakon što je poštom stigla sumnjiva lažna diplomatska pošiljka iz Meksika sa 16 kilograma kokaina, prenose u petak britanski mediji.

Kokain je došao iz MeksikaKokain je došao iz MeksikaSigurnosne službe u sjedištu UN-a u New Yorku alarmirale su newyoršku policiju nakon što je poštom stigla sumnjiva lažna diplomatska pošiljka iz Meksika sa 16 kilograma kokaina, prenose u petak britanski mediji.

Prema newyorškoj policiji kokain je zaplijenjen prošli tjedan u bijeloj torbi koja je bila slična diplomatskim pošiljkama s lošom kopijom loga UN-a. Upravo je logo pobudio sumnju osiguranja koje ju je pregledalo i obavijestilo newyoršku policiju. Diplomatske pošiljke standardno ne podliježu pregledima.

Pošiljka koja nije sadržavala nikakvo ime ili adresu poslana je iz Mexico Cityja preko Cincinnatija u New York.

Newyorška policija potvrdila je da je pošiljka koja je stigla u New York 16. siječnja sadržavala kokain skriven u izdubljenim svescima.

Pomoćnik glavnog tajnika UN-a za sigurnost Gregory B. Starr kazao je novinarima da "ništa ne ukazuje na vezu pošiljke s bilo kojom osobom iz sjedišta UN-a".

"To nije došlo iz nekog ureda UN-a", rekao je Starr za pošiljku. "I po mom mišljenju nije bila namjera pošiljatelja da završi u sjedištu UN-a".

Vezane vijesti

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda u nedjelju je jednoglasno osudilo sirijsku vladu zbog topničkih napada na Hulu u kojima je poginulo najmanje 108… Više

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 27.01.12. 17:37

E sad su mi jasnije neke njihove odluke u poslednje vreme...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika