27.01.2012. / 17:34

Autor: Hina

Platini želi da se SP 2022. igra zimi

Predsjednik UEFA-e Michel Platini ponovio je svoju želju da se Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. u Kataru igra zimi kako bi se izbjegle velike vrućine karakteristične za ljeto na Bliskom istoku.

Michel PlatiniMichel PlatiniPredsjednik UEFA-e Michel Platini ponovio je svoju želju da se Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. u Kataru igra zimi kako bi se izbjegle velike vrućine karakteristične za ljeto na Bliskom istoku.

"Svjetsko prvenstvo je najvažniji trenutak u našem sportu svake četiri godine, ali tko kaže da se uvijek mora igrati u lipnju? Ne vidim neki problem i kada bi se igralo u prosincu", izjavio je Platini u interviewu za "Daily Telegraph".

Na pitanje o mogućem protivljenju velikih europskih liga, Platini je odgovorio: "Kakav je problem za Premier League da završi na kraju svibnja, a ne na početku i da to vrijeme nadoknadi u prosincu? Svjetsko prvenstvo i navijači su važniji".

Platini je istaknuo kako nema kontradikcije između njegove potpore kandidaturi Katara i njegove volje da se promijeni datum održavanja prvenstva. Također je odbacio napise da je podlijegao utjecaju francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja.

"Moj glas i ljeto su dvije različite stvari. Glasovao sam za regiju koja nije nikada organizirala svjetsko prvenstvo, to je moja filozofija, a ne zato što je Sarkozy ručao sa mnom", naglasio je Platini.

"Pomislio sam nakon Južnoafričke Republike 2010. gdje je bilo nula stupnjeva u pet sati poslije podne i gdje nije bilo života za navijače: tko moće tražiti od njih i od igrača da idu u zemlju gdje je 50 do 60 stupnjeva ljetio? Mislim da je tamo najbolje vrijeme za igrati zima", zaključio je Platini.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika