27.01.2012. / 18:16

Autor: Nacional.hr

Hrvatskim studentima Microsoftova stipendija vrijedna 75 tisuća dolara

Sustav koji se koristi u bolnicama u Varaždinu i Münchenu Apptendersi planiraju dalje razvijati i nadograđivati, a Microsoftova stipendija u tome će im uvelike pomoći

Gerardo Francisco Perez Layedra iz Ekvadora, Dominik Tomičević iz Hrvatske, Mohammad Azzam iz Jordana i Jason Wakizaka iz SAD-a s Billom GatesomGerardo Francisco Perez Layedra iz Ekvadora, Dominik Tomičević iz Hrvatske, Mohammad Azzam iz Jordana i Jason Wakizaka iz SAD-a s Billom GatesomTim hrvatskih studenata pod nazivom Apptenders osvojio je stipendiju vrijednu 75 tisuća dolara, koju im je u švicarskom Davosu uručio predsjednik Microsofta Bill Gates.

Hrvatski studenti našli su se u odabranom društvu pet timova iz cijelog svijeta koji su izabrani kao najbolji u Microsoftovom programu Imagine Cup.

Apptendersi su osmislili projekt KiDnect - kombinaciju uređaja Kinect i specijaliziranog softvera koji omogućava provođenje fizikalne terapije kod oboljele djece. Uređaj prati kako djeca izvode vježbe i šalje podatke fizioterapeutu koji prati njihov napredak i prilagođava daljnje vježbe.

Sustav koji se koristi u bolnicama u Varaždinu i Münchenu Apptendersi planiraju dalje razvijati i nadograđivati, a Microsoftova stipendija u tome će im uvelike pomoći.

Apptendersov projekt izabran je na hrvatskom natjecanju u konkurenciji 400 drugih projekata, da bi potom na svjetskoj razini bio odabran među više od 50 prijavljenih projekata.

Vezane vijesti

Gates za G20: Neka privatni sektor pomogne najsiromašnije

Gates za G20: Neka privatni sektor pomogne najsiromašnije

Utemeljitelj Microsofta Bill Gates pozvao je skupinu G20 u srijedu, uoči njezina sastanka na vrhu, na kojem će i sam sudjelovati, da potakne privatni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika