29.01.2012. / 17:22

Autor: Totalsport

Hrvatska preko Španjolske do 10. velike medalje

Hrvatska ima jednog predstavnika u idealnoj sedmorci Europskog rukometnog prvenstva u Srbiji na kojem je osvojila brončanu medalju. To je do ovog natjecanja osporavani Marko Kopljar

Foto: Antonio Bronić/PIXSELLFoto: Antonio Bronić/PIXSELLNakon poraza od Srbije u polufinalu Europskog prvenstva u borbi za broncu hrvatski rukometaši su smogli snage za veliku pobjedu nad Španjolskom 31-27.

Veliko psihološko pražnjenje nakon poraza od domaćina i izgubljene borbe za jedino zlato koje nedostaje muškom rukometu, ipak nisu obeshrabrili rukometaše u pohodu na medalju. Osvojeno je 10. odličje na velikim natjecanjima, a za razliku od polufinala u susretu sa Španjolskom izabranici Slavka Goluže su nakon plus jedan u prvom dijelu (13-12), u nastavku zaigrali još bolje, te nekoliko minuta prije kraja osigurali brončanu medalju.

Kao i tijekom cijelog turnira do pobjede su nas vodili Blaženko Lacković i Ivan Čupić sa po 7 pogodaka, a na kraju je i vrlo dobru napadačku dionicu odradio kapetan Igor Vori sa 6 golova uz stopostaotan učinak.

Mirko Alilović je, također, i u posljednjem nastupu u Srbiji zadržao konstatnu s 10 obrana uz čak tri zaustavljena udarca Španjolaca sa sedam metara. Većina Mirkovih obrana došla je u trenucima kada se lomio rezultat, te je i ovaj puta naš vratar značajno doprinio hrvatskom slavlju u Srbiji.

Osim spomenutog kvarteta, vrlo dobro su odigrali i, u nastavku natjecanja probuđeni Marko Kopljar i Ivan Ninčević sa po 4 zgoditka, dok su kod Španjolaca Sarmiento i Iker Romero bili najraspoloženiji sa 7 odnosno 6 golova.

Kopljar u idealnoj momčadi

Hrvatska ima jednog predstavnika u idealnoj sedmorci Europskog rukometnog prvenstva u Srbiji na kojem je osvojila brončanu medalju. To je do ovog natjecanja osporavani Marko Kopljar.

Ponio je Kopljar epitet najboljeg desnog vanjskog i bio je jedan od ključnih kotačića momčadi Slavka Goluže na putu do medalje.

Najviše predstavnika, njih dva, u idealnoj momčadi ima Danska, lijevog vanjskog Mikkela Hansena i pivota Tofta Hansena.

Najbolji vratar je Srbin Darko Stanić, najbolje lijevo krilo Islanđanin Gudjohn Valur Sigurdsson, najbolji srednji vanjski Slovenac Uroš Zorman, a najbolje desno krilo Nijemac Christian Sprenger.

Najkorisniji igrač turnira (MVP) je kapetan srpske reprezentacije Momir Ilić, najbolji obrambeni igrač Španjolac Viran Morros, a najbolji strijelac Makedonac Kiril Lazarov.

Idealna sedmorka EP-a u Srbiji:

vratar: Darko Stanić (Srbija)

lijevo krilo: Gudjohn Valur Sigurdsson (Island)

lijevi vanjski: Mikkel Hansen (Danska)

srednji vanjski: Uroš Zorman (Slovenija)

pivot: Toft Hanesn (Danska)

desni vanjski: Marko Kopljar (Hrvatska)

desno krilo: Christian Sprenger (Njemačka)

Individualne nagrade:

najbolji obrambeni igrač: Viran Morros (Španjolska)

najbolji strijelac: Kiril Lazarov (Makedonija)

najkorisniji igrač: Momir Ilić (Srbija)

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
19/1/11

sandoval, 30.01.12. 08:25

Nakon odigrane utakmice sa Španjolskom,samo je jedan zaključak: Utakmica sa Srbijom je namjerno izgubljena!


registracija
28/4/10

Zvonko, 30.01.12. 09:13

Srpski reprezentativci po medalje izašli sa šajkačama.

I nek me netko sada kaže da nisu svi četnici? Oni velikosrpski!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika