30.01.2012. / 09:02

Autor: Hina , Nacional.hr

Policija traži huligane koji su oštetili zgradu SDSS-a

U prioćenju SDSS-a, upućenog medijima tim povodom, ističe se kako kamenovanje zgrade u kojoj se nalazi stranačko sjednište, osim počinjene materijalne štete, "ima znatno veće političke i druge konotacije jer se radi o srpskoj manjinskoj ali i parlamentarnoj stranci u Hrvatskom saboru"

Porište divljanja navijača; Photo: Davor Javorović/PIXSELLPorište divljanja navijača; Photo: Davor Javorović/PIXSELLVukovarsko-srijemska policija traga za počiniteljem koji je u noći s petka na subotu bacanjem kamenja na nekoliko mjesta oštetio pročelje zgrade u kojoj Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) u Vukovaru ima sjedište, potvrdio je glasnogovornik Policijske uprave (PU) vukovarsko-srijemske Luka Barunčić.

U prioćenju SDSS-a, upućenog medijima tim povodom, ističe se kako kamenovanje zgrade u kojoj se nalazi stranačko sjednište, osim počinjene materijalne štete, "ima znatno veće političke i druge konotacije jer se radi o srpskoj manjinskoj ali i parlamentarnoj stranci u Hrvatskom saboru".

"S obzirom da raspolažemo informacijama da je tijekom iste noći demoliran i kafić čiji je vlasnik također pripadnik naše zajednice i u kojem su izgrednici prekinuli privatno rođendansko druženje, od nadležnih institucija zahtijevamo da se ovakva praksa što hitnije prekine", navodi se.

Na središnjem gradskom trgu u Vukovaru polufinalnu utakmicu između Hrvatske i Srbije na video platnu u petak je gledalo nešto manje od tisuću navijača među kojima se nalazila i skupina hrvatskih navijača koje srbijanske vlasti nisu pustile u Srbiju, te su nakon što su vraćeni s Bajakova, otputovali za Vukovar i gledali utakmicu na trgu.

Huliganske ispade u Vukovaru osudio je i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo poručivši kako građane Vukovara ništa neće skrenuti s puta mira i tolerancije kakvim se u Vukovaru živi posljednjih godina.

"Gradska uprava je kao organizator javnog okupljanja na Trgu Republike Hrvatske učinila sve predradnje da zajedno s policijom jamči sigurnost svima koji su odlučili zajedno gledati polufinalnu utakmicu europskog prvenstva u rukometu putem video zida. Međutim, pojedinci, za koje nije sigurno jesu li iz Vukovara, započeli su svoje huliganske i vandalske namjere nakon završetka prijenosa", navode iz vukovarske gradske uprave.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
1/4/07

ulomax, 30.01.12. 10:15

srbi trazili a precani dobili


registracija
22/3/10

Fintic, 30.01.12. 10:31

1. Policija, znajući da je Vukovar alternativa onima koji nisu pušteni preko granice, odnosno da se vandalizmi dešavaju obično po završetku takmičenja, nije dobro odradila sigurnosnu procjenu.
2. Policija, zahvaljujući dugogodišnjoj praksi zločinačke organizacije HDZ i njihovog mentalnog partnera SDSS da nacionalno politiziraju i najmanji problem, nije uspjela ostvariti suradnju s građanima na taj način da bi građani dojavili vandalizam i sudjelovali u svjedočenju kao svjesni i solidarni građani (a ne pripadnici nacija, kad se radi o nacionalno motiviranim huliganstvima).
3. Policija, dakle, nije pronašla počinitelje, što im ne služi na čast.
4. Građani, dakle, nisu ništa vidjeli, što ni njima ne služi na čast.
5. Rezime: pravosudnim uništenjem, a najbolje kombinacijom uništenja i samouništenja zločinačke organizacije HDZ, prestat će i značaj mentalnog partnera SDSS, a Vukovar bi mogao postati samo običan grad svojih građana, koji između ostalog brinu i o sigurnosti života i imovine svojih sugrađana, bez obzira na vrstu i boju krvnih zrnaca.
6. Što prije to bolje.


registracija
20/12/11

YugoHrvat, 30.01.12. 12:39

Sve sto je rekao Fintic, mogu samo da potpisem.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika