30.01.2012. / 10:21

Autor: Totalsport

Neočekivani poraz Zagreba od Union Olimpije

Kod Zagreba je najefikasniji bio Mario Kasun s 18 ubačaja i 15 skokova, a uz njega je jedini dvoznamenkasti napadački učinak ostvario Sean May s 12 koševa

Mario Kasun (lijevo)Mario Kasun (lijevo)U pretposljednjoj utakmici 17. kola košarkaške ABA lige Zagreb je na domaćem parketu izgubio od Union Olimpije. Nakon produžetka bilo je 78-74 za momčad iz Ljubljane.

Premda je u vrlo teškoj financijskoj situaciji zbog koje su redove Union Olimpije napustili ponajbolji igrači uključujući i posljednje pojačanje upravo hrvatskog prvaka Damira Markotu, Ljubljančani su došli do 11. pobjede u natjecanju.

Crnogorac Vladimir Dašić bio je prvo ime "zmajčeka" s 21 košem i 6 skokova, dok je Finac Sasu Salin dodao 14, a Jaka Blažić 12 poena. Dašić je postigao i ključne, posljednje koševe na utakmici za pobjedu gostiju pri kraju produžetka.

Kod Zagreba je najefikasniji bio Mario Kasun s 18 ubačaja i 15 skokova, a uz njega je jedini dvoznamenkasti napadački učinak ostvario Sean May s 12 koševa. Jedna od rijetkih pozitivnih stvari koje se mogu izvući iz ovog poraza je 14 minuta igre talentiranog Darija Šarića koji je za to vrijeme ubacio 9 koševa sa stopostotnim šutom iz igre (3-3 za dva i 1-1 za tri poena), uz po jedan skok i asistenciju.

Zbog ozlijede skočnog zgloba zarađene u derbiju s Cedevitom trener "mrava" Vlado Androić nije mogao računati na reprezentativca i kapetana Krunu Simona, a osim toga porazu je kumovao velik broj izgubljenih lopti, njih čak 30. U tom negativnom segmentu prednjačili su Babić sa 7, Rančić sa 6, te Kasun s 5 izgubljenih lopti.

Zagreb je propustio priliku da se pobjedom poravna s Olimpijom na ljestvici, pa su sada s polovičnim omjerom 9-9 na 9. mjestu.

ABA liga, 17. kolo:
Zagreb - Union Olimpija 74-78, nakon produžetka
Redoslijed: 1. Maccabi 17-1, 2. Cedevita 13-4 (-1), 3. Budućnost 13-5, 4. Partizan 12-6, 5. Union Olimpija 11-7...

Vezane vijesti

ABA liga: Cedevita poražena od Partizana

ABA liga: Cedevita poražena od Partizana

U derbiju 25. kola ABA lige košarkaši Cedevite poraženi su na gostovanju kod Partizana u Beogradu 67-63. Bio je to dvoboj drugoplasirane (Cedevita) i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika