30.01.2012. / 17:23

Autor: Nacional.hr

50 milijuna korisnika Megauploada ostaje bez svojih podataka

Tvrtka je odmah stala u obranu milijuna svojih korisnika koji na njihovim serverima pohranjuju legalne dokumente, fotografije, video materijale, a koji od blokade Megauploada ne mogu pristupiti svojim podacima

FotomontažaFotomontažaMilijuni podatak - dokumenata, slika, filmova, programa - mogli bi nepovratno nestati sa servera Megauploada već krajem ovog tjedna.

Servis za dijeljenje podataka Megaupload blokiran je zbog optužbi za dijeljenje piratskog materijala na internetu, a američki tužitelji zatražili su od suda i dobili odobrenje za brisanjem svih podataka sa Megauploadovih servera.

Tvrtka je odmah stala u obranu milijuna svojih korisnika koji na njihovim serverima pohranjuju legalne dokumente, fotografije, video materijale, a koji od blokade Megauploada ne mogu pristupiti svojim podacima. Također, odvjetnici vlasnika Megauploada Kima Dotcoma ističu kako bi brisanje podataka sa servera onemogućilo obranu njihovog klijenta.

Prema podacima tvrtki koje su vlasnici servera, oko 50 milijuna korisnika Megauploada moglo bi ostati bez svojih dokumenata ukoliko brisanje zaista započne.

Peticija protiv ACTA-e

Slučaj Megauploada i potpisivanje sporazuma ACTA u Tokiju podigli su na noge internetsku zajednicu. Na web stranicama Avaaza pokrenuta je peticija kojom se želi prikupiti 1,5 milijuna potpisa stanovnika zemalja EU koji će proslijediti Europskom parlamentu uz poruku. "Kao zabrinuti građani, pozivamo vas da ustanete za slobodan i besplatan Internet i odbacite ratifikaciju ACTA-e, koja bi ga uništila. Internet je bitan alat za ljude diljem svijeta koji žele razmijeniti ideje i promovirati demokraciju. Pozivamo vas da pokažete svoje istinito vodstvo i zaštitite naša prava", stoji u pozivu.

I vi možete potpisati peticiju slijedeći ovaj link.

Vezane vijesti

Kim Dotcom pušten iz zatvora u kućni pritvor

Kim Dotcom pušten iz zatvora u kućni pritvor

Američki tužitelji nisu u srijedu uspjeli u svojoj namjeri da zadrže iza rešetaka jednog od najtraženijih ljudi, navodnog kralja internetskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika