31.01.2012. / 14:22

Autor: Nacional.hr

Angelina Jolie dolazi u Zagreb

U organizaciji Blitz Film i Video distribucije Angelina Jolie, u pratnji Brada Pitta, dolazi u Zagreb predstaviti svoj redateljski i scenaristički prvijenac „U zemlji krvi i meda“

Angelina Jolie i Branko ĐuričićAngelina Jolie i Branko ĐuričićFilm „U zemlji krvi i meda", kojim dobitnica nagrade Oscar, Angelina Jolie, debitira kao scenaristica i redateljica, bit će premijerno prikazan u distribuciji Blitz Film i Videa u CineStaru Arena IMAX 17. veljače 2012. Svečana premijera u Zagrebu bit će ekskluzivna prilika da gledateljima u Hrvatskoj sama Angelina Jolie i ekipa filma predvođena glavnim glumcima Zanom Marjanović, Goranom Kostićem i Radom Šerbedžijom predstavi film.

U distribuciji Blitz Film i Videa film će u Bosni i Hercegovini gledatelji na velikim platnima moći gledati od 16. veljače a predstavit će ga i u Sarajevu Angelina Jolie, koja će sa ekipom filma uveličati svečanu premijeru koja će biti održana 14. veljače. Film u Hrvatska kina dolazi 18. veljače.

Film „U zemlji krvi i meda" odvija se u pozadini rata u Bosni tijekom 1990.-ih godina, a donosi priču o Danijelu (Goran Kostić) i Ajli (Zana Marjanović), koji su se našli sa suprotnih strana brutalnog etničkog sukoba. Danijel je Bosanski Srbin, policajac, dok je Ajla muslimanka i umjetnica. Prije rata bili su zajedno, međutim, kako nasilje preplavljuje zemlju, njihova se veza mijenja. Mjesecima kasnije Danijel služi pod zapovjedništvom svojeg oca, generala Nebojše Vukojevića (Rade Šerbedžija), kao oficir u Jugoslavenskoj vojsci. On i Ajla još se jedanput sreću kad nju trupe pod Danijelovim zapovjedništvom izvode iz stana u kojem živi sa sestrom Lejlom (Vanesa Glođo) i njenom bebom. Sukob preuzima kontrolu nad njihovim životima, pa se njihova veza mijenja, njihovi motivi i međusobna povezanost postaju dvosmisleni, a njihova odanost sve nesigurnija.

Film „U zemlji krvi i meda" prikazuje nevjerojatnu emocionalnu, moralnu i fizičku cijenu koju rat naplaćuje pojedincima, kao i posljedice nedostatka političke volje za intervencijom u društvo u sukobu.

Film je nominiran za Zlatni Globus u kotegoriji najboljeg stranog filma te je dobio nagradu Stanley Kramer koju dodjeljuje Producer's Guild of America (PGA) filmovima ili producentima čija postignuća doprinose razumijevanju provokativnih društvenih pitanja na pristupačan i oplemenjujući način.

Vezane vijesti

Angelina Jolie promaknuta za posebnu izaslanicu UN-a

Angelina Jolie promaknuta za posebnu izaslanicu UN-a

Američka glumica Angelina Jolie, veleposlanica dobre volje Visokog povjereništva UN-a za izbjeglice, promaknuta je za posebnu izaslanicu njegova šefa… Više

Komentari

registracija
2/2/12

zarada12, 02.02.12. 12:19

Želio bi zaraditi novac, ali ne želiš ići na razgovore? Želio bi slobodu ali ti je potreban stabilan prihod? Želiš ostati doma da ti ne izostane zarada? Učiš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac?Onda ti je ovaj posao odgovarajući. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-200$ tjedno. Ako imaš više vremena, onda i više. Što ti je potrebno: računalo, internet, minimalno znanje rada na računalu, ostalo već zavisi od toga koliko si ozbiljan. Nije prevara, uvjeri se. Ako ste zainteresirani pošaljite mi mail: zaradimopolako @ live.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika