31.01.2012. / 15:06

Autor: Hina

Završio prosvjed radnika Dalmacijavina; Berkowitzu rok do 17 sati

Ministarstvo gospodarstva dalo je vlasniku tvrtke Traubi International Salomonu Berkowitzu rok do 17 sati da u AUDIO dostavi plan restrukturiranja, odgovor na prijedlog kupoprodajnog ugovora i dokaz o kvalitetnom bankovnom jamstvu uz ponudu za kupnju Dalmacijavina, izjavila je zamjenica ministra gospodarstva Tamara Obradović Mazal nakon sastanka sa sindikalnim predstavnicima Dalmacijavina.

Tamara Obradović-Mazal (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)Tamara Obradović-Mazal (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)Ministarstvo gospodarstva dalo je vlasniku tvrtke Traubi International Salomonu Berkowitzu rok do 17 sati da u AUDIO dostavi plan restrukturiranja, odgovor na prijedlog kupoprodajnog ugovora i dokaz o kvalitetnom bankovnom jamstvu uz ponudu za kupnju Dalmacijavina, izjavila je zamjenica ministra gospodarstva Tamara Obradović Mazal nakon sastanka sa sindikalnim predstavnicima Dalmacijavina.

Ako danas do 17 sati Berkowitz ne dostavi te dokumente, Dalmacijavno je od tog trenutka podložno zakonskom okviru za pokretanje stečaja, rekla je Obradović Mazal.

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević izjavio je da je zadovoljan rezultatima sastanka jer je postignut glavni cilj današnjeg prosvjeda radnika Dalmacijavina, a to je da doznaju u kojoj su fazi pregovori o ulasku Traubi Internationala u Dalmacijavino.

"Nema više kupovanja vremena, sada znamo da nisu dostavljeni traženi dokumenti kako bi Berkowitzova ponuda bila uredna", rekao je Matijašević.

Dodao je da bi radnici željeli da privatizacija uspije i da Dalmacijavino ponovo počne raditi.

Matijašević je također izvjestio da je postignut dogovor o isplati dviju plaća radnicima Dalmacijavina od ukupno pet koliko im poduzeće duguje.

"Zadovoljni smo, ono po što smo došli to smo dobili na kvalitetan način", rekao je Matijašević.

Nakon što su sindikalci okupljenim prosvjednicima ispred Ministarstva priopćili rezultate sastanka oni su se razišli i prosvjed je okončan.

Prosvjed pred Ministarstvom nešto su ranije završili i radnici Diokija, a nakon što su ih predstavnici Stožera za obranu Diokija, koji su razgovarali s ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem, izvijestili da je dogovorena deblokada računa i pokretanje proizvodnje u Diokiju u roku sedam dana, vlasničko restrukturiranje po hitnom postupku, te isplata zaostalih plaća nakon pokretanja proizvodnje.

Vezane vijesti

Smjene i otpuštanja u Dalmacijavinu

Smjene i otpuštanja u Dalmacijavinu

Stečajni upravitelj Dalmacijavina Perica Mitrović je u stečajnom postupku smijenio dosadašnjega predsjednika Uprave te tvrtke Ivana Matkovića,… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 31.01.12. 17:38

Ne kažu samo tko će i odakle isplatiti sve te plaće.


registracija
27/8/10

ciglanailovac, 31.01.12. 22:08

"laufer"
staje tebe briga ko i kace se isplatiti place,tvoje je da i dalje cuvas ovce po "Mosoru"


registracija
14/11/07

laufer, 31.01.12. 23:53

@ciglanailovac - briga me je jer živim u ovoj zemlji i već bi bilo dosta sisanja državnog proračuna i besmislenog bacanja novaca u bunar.
Da se samo pola novca što je potrošeno na vječne gubitaše uložilo u one koji dobro rade i koji bi uz malo ulaganja radili još bolje (i više zapošljavali), ova zemlja bi puno bolje stajala.
Ovakvom glupavom politikom kojom se cijedi zadnja kuna od onih koji dobro rade i daje nesposobnima ili neperspektivnima nas je i dovela tu gdje jesmo.
Neki ljudi bi konačno trebali shvatiti da "država" nije bure bez dna iz kojeg se može samo grabiti kako i kada se nekom svidi.
Koliko staviš u bure, toliko imaš. Tko stalno grabi iz bureta, a ništa unutra ne stavlja, taj brzo gleda u prazno dno.
To zna svaki onaj tko čuva ovce na Mosoru, ali tebi očito nije jasno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika