01.02.2012. / 13:57

Autor: Nacional.hr

Prodaju Facebookovih dionica vodit će Morgan Stanley

Optimisti ističu kako je Google trgovanje na burzi započeo cijenom od 85 dolara po dionici, a danas se prodaje za impresivnih 576 dolara

Mark ZuckerbergMark ZuckerbergNajpopularnija društvena mreža na internetu, Facebook, odbrojava posljednje sate do izlaska na otvoreno tržište. U inicijalnoj javnoj ponudi, koja bi trebal biti objavljena dans, planiraju prikupiti između pet i deset milijardi dolara.

Za prodaju dionica biti će zadužena investicijska banka Morgan Stanley, koja bi time trebala zaraditi, prema nekim informacijama, i do 500 milijuna dolara provizije.

Zanimljivo je kako još nije poznata cijena dionice Facebooka, već bi se ona trebala formirati ovisno o interesu javnosti.

No, analitičari upozoravaju kako ni jedna internetska tvrtka do sad nije opravdala svoju cijenu u IPO-u. Tako je primjerice Linkedln, mreža za poslovno povezivanje, debitirala s cijenom od 45 dolara, ali nakon prvog dana trgovanja cijena joj je u silaznom trendu. Ipak, optimisti ističu kako je Google trgovanje na burzi započeo cijenom od 85 dolara po dionici, a danas se prodaje za impresivnih 576 dolara.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika