01.02.2012. / 17:26

Autor: Hina

Ispunjeni uvjeti za stečaj Dalmacijavina

Dopunjena dokumentacija koju je jučer dostavio Traubi International Salomona Berkovitza za kupnju Dalmacijavina ne odgovara traženim zahtjevima Ministarstva gospodarstva pa su ispunjeni uvjeti za stečaj Dalmacijavina, priopćilo je danas Ministarstvo gospodarstva.

Dalmacijavino ipak ide u stečajDalmacijavino ipak ide u stečajDopunjena dokumentacija koju je jučer dostavio Traubi International Salomona Berkovitza za kupnju Dalmacijavina ne odgovara traženim zahtjevima Ministarstva gospodarstva pa su ispunjeni uvjeti za stečaj Dalmacijavina, priopćilo je danas Ministarstvo gospodarstva.

"Nakon pregleda dokumentacije, koju je jučer do 17 sati dostavila tvrtka Traubi International corp. Salomona Berkowitza, ustanovljeno je da je ponuditelj dostavio nepotpunu i neprihvatljivu dokumentaciju te se slijedom toga smatra da je odustao od sklapanja ugovora o kupnji Dalmacijavina", kaže se u priopćenju.

Time su, kako se ističe, završeni pregovori s ponuditeljem i stečeni zakonski uvjeti za pokretanje stečajnog postupka.

Ministarstvo podsjeća na jučerašnji zadani rok za dostavu dodatne dokumentacije vezane za kupnju Dalmacijavina sukladno uvjetima natječaja i to plana restrukturiranja, očitovanja na prijedlog kupoprodajnog ugovora i dokaz o kvalitetnom bankovnom jamstvu (bankarsku garanciju).

U priopćenju se također navodi da je AUDIO-a ranije upozorio Traubi International da će se smatrati da je odustao od sklapanja ugovora ako traženo ne ispuni u zadanom roku.

"Od tražene dokumentacije sukladno uvjetima natječaja i ponudbene dokumentacije, bankarska garancija kao ključni element ponude, i očitovanje o prijedlogu kupoprodajnog ugovora uopće nisu dostavljeni", kaže se u priopćenju.

I u izjavi za Hrvatski radio, zamjenica ministra gospodarstva Tamara Obradović Mazal rekla je da se ono što je dostavljeno ne odnosi na postavljene zahtjeve te da do potpisivanja ugovora neće doći.

Potvrdila je da su stvoreni su uvjeti za otvaranje stečajnog postupka Dalmacijavina.

I Hrvatska udruga sindikata danas je priopćila kako, prema njezinim saznanjima, dopuna ponude Traubi Internationala za privatizaciju Dalmacijavina, koja je jučer pristigla u AUDIO, ne odgovora uvjetima natječaja tako da se postupak preuzimanja prekida.

Oglasio se i Traubi International u čijem priopćenju se kaže da je "involviran u potpunosti u aktivnosti vezane uz akviziciju Dalmacijavina i inicijaciju restrukturiranja koje slijedi odmah nakon akvizicije".

Dodaje se da je "predsjednik uprave Salamon Berkowitz produljio svoj ostanak u Hrvatskoj kako bi osobno sudjelovao u aktivnostima i davao instrukcije, a ponajviše ohrabrivao članove svoga tima".

Vezane vijesti

Smjene i otpuštanja u Dalmacijavinu

Smjene i otpuštanja u Dalmacijavinu

Stečajni upravitelj Dalmacijavina Perica Mitrović je u stečajnom postupku smijenio dosadašnjega predsjednika Uprave te tvrtke Ivana Matkovića,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika