01.02.2012. / 19:55

Autor: Hina

L'Orealu zabranjena reklama jer je model 'presavršen'

Oglas za L'Orealovu kremu protiv bora sa savršenom oscarovkom glumicom Rachel Weisz ipak je pretjeran, zaključili su stručnjaci za reklamne standarde, a piše u srijedu Guardian na svojoj internetskoj stranici.

Rachel WeiszRachel WeiszOglas za L'Orealovu kremu protiv bora sa savršenom oscarovkom glumicom Rachel Weisz ipak je pretjeran, zaključili su stručnjaci za reklamne standarde, a piše u srijedu Guardian na svojoj internetskoj stranici.

"Koža vam je glatka, ten bez nepravilnosti", kaže se u reklami na dvije stranice. "To nije facelift, to je Revitalift", ide dalje reklama.

Uprava za standarde u reklamiranju ASA ocijenila je da se taj oglas više ne smije pojaviti u sadašnjem obliku. Na reklami za Revitalift Repair 10 u crno-bijeloj tehnici prikazano je lice Rachel Weisz.

Na temelju pritužbe zastupnice liberalnih demokrata u britanskome parlamentu Jo Swinson, uprava je objavila da je slika lica Rachel Weisz u postprodukciji izmijenjena te da je "njezina put znatno promijenjena da bi izgledala glatka i ravnomjerna" te da u zabludu dovodi pretjerana (tvrdnja) o djelotvornosti proizvoda".

Swinson, jedna od utemeljiteljica Kampanje Body Confidence, lani se uspješno potužila ASA-i na digitalno popravljanje fotografija Julie Roberts, za Lancomeov tekući puder Teint Miracle, te slika Christy Turlington za Maybellineov tekući puder The Eraser.

"Industrija ljepote i oglašavanje moraju prestati lažnim prikazima otimati novac kupcima", rekla je. Oglašavanje mora postati raznolikije: različite boje kože, oblici tijela, veličine i dobi. Studije pokazuju da ljudi od trgovačke marke traže više autentičnosti. Slika može biti poželjna, a da i nije lažirana".

Glasnogovornik L'Oreala rekao je kako je tvrtka razočarana što se ASA protivi reklami za revitalift Repair 10. "Mi ne držimo da reklama pretjeruje s učinkom koji se može ostvariti upotrebom toga proizvoda", piše Guardian.

ASA je L'Orealu preporučila da se pobrine da "ne bude postprodukcije koja bi pogrešno predstavila rezultate koji se mogu postići upotrebom reklamiranog proizvoda".

Vezane vijesti

Seksizam u pivskoj industriji

Seksizam u pivskoj industriji

Na televiziji se između ostalih reklama za pivo pojavljuju i one Osječke pivovare, a udruga B.a.b.e. pozvala je potrošače na bojkot proizvoda zbog… Više

Komentari

registracija
2/2/12

zarada12, 02.02.12. 12:19

Želio bi zaraditi novac, ali ne želiš ići na razgovore? Želio bi slobodu ali ti je potreban stabilan prihod? Želiš ostati doma da ti ne izostane zarada? Učiš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac?Onda ti je ovaj posao odgovarajući. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-200$ tjedno. Ako imaš više vremena, onda i više. Što ti je potrebno: računalo, internet, minimalno znanje rada na računalu, ostalo već zavisi od toga koliko si ozbiljan. Nije prevara, uvjeri se. Ako ste zainteresirani pošaljite mi mail: zaradimopolako @ live.com


registracija
26/1/08

Rampa, 04.02.12. 00:18

Moderatore, spavaš li?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika