02.02.2012. / 09:50

Autor: Hina

Kosor kritizirala kolege:

Čuvanje 'časti i ugleda' HDZ-a

Komentirajući novinarima izjavu nekih članova koji su neobičnim ocijenili što je sjednica Vijeća sazvana prije sjednice Predsjedništva, Kosor je rekla da ni jedan član Predsjedništva nije izrazio svoje čuđenje na sjednici Vijeća. "To što se netko čudi pred vama to je stvar osobnog stila i pristupa čuvanja časti i ugleda HDZ-a", kazala je Kosor

ArhivaArhivaNacionalno vijeće HDZ-a usvojilo je jučer kriterije za vođenje unutarstranačkih izbora i zaključilo da potencijalni kandidati i kandidatkinje za stranačke dužnosti kandidature trebaju dostaviti do 5. svibnja.

Potencijalni kandidati će status kandidata za neku od stranačke dužnosti steći prikupljanjem potpisa izabranih izaslanika, rekla je novinarima predsjednica HDZ-a nakon višesatne sjednice Nacionalnog vijeća.

Najavila je da će sva imena izaslanika biti poznata do 5. svibnja pa će kandidati moći prikupljati potpise do 19. svibnja, dan prije održavanja 15. općeg sabora HDZ-a.

Svatko od kandidata moći će cijelo vrijeme sudjelovati u izbornom procesu u organizacijama kojima pripada, kazala je predsjednica HDZ-a.

"To je jedan od pokušaja da utječemo da nitko od kandidata za bilo koju dužnost ne pritišće na slobodan izbor na svim stranačkim razinama - od temeljenog ogranka do županijskog odbora", rekla je Kosor.

Kandidati će od 5. do 20. svibnja moći obići Hrvatsku, koristiti prostorije podružnice za predstavljanje, ali će sve ostale troškove morati sami snositi, čime se, rekla je Kosor, žele za sve osigurati jednake uvjete.

Najveći broj izaslanika do sada, kazala je Kosor, bit će izabran tajnim glasovanjem, njih 91 posto, dok će ostali bit odabrani prema dužnostima koje trenutno obavljaju.

Kriterije za vođenje unutarstranačkih izbora utvrđeni su propisnikom koje je Nacionalno vijeće HDZ-a usvojilo jednoglasno, vodeći računa da svi kandidati imaju jednake uvjete i da svatko može sudjelovati u izbornom procesu tamo gdje živi, rekla je Kosor.

Vijeće je u raspravi o raspuštanju gradskog odbora HDZ-a u Valpovu zaključilo da je županijski odbor postupio u skladu sa Statutom jer je odluku donio većinom glasova, ali i da nije postupio u najsretnije vrijeme. Stoga je vijeće, rekla je Kosor, preporučilo da se slične odluke više ne donose zato jer je HDZ ušao u izborno razdoblje i jer unutarstranački izbori počinju 11. veljače.

Komentirajući novinarima izjavu nekih članova koji su neobičnim ocijenili što je sjednica Vijeća sazvana prije sjednice Predsjedništva, Kosor je rekla da ni jedan član Predsjedništva nije izrazio svoje čuđenje na sjednici Vijeća.

"To što se netko čudi pred vama to je stvar osobnog stila i pristupa čuvanja časti i ugleda HDZ-a", kazala je Kosor, dodavši da jedan od članaka propisnika govori da su svi članovi dužni čuvati integritet, čast i ugled HDZ-a i promicati njegove temeljene vrijednosti.

"Danas se pokazuje koliko se netko toga drži ili ne", zaključila je Kosor.

Održavanje sjednice Nacionalnog vijeća prije sjednice Predsjedništva neobičnim su uoči sjednice ocijenili zamjenik predsjednice HDZ-a Darko Milinović i potpredsjednik Andrija Hebrang.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
29/4/09

florenz, 02.02.12. 11:18

Činjenica što članovi šute na sjednici samo govori o tome koliko su sjednice predsjedništva demokratske. Zna se - tko tamo govori i čija je "zadnja". Neće ljudi govoriti "u vjetar". A tko to tamo "puše" - zna se, a tko će biti "otpuhan" - saznat ćemo.


registracija
20/12/11

YugoHrvat, 02.02.12. 12:21

Ma kakav “ugled i cast“ Hrvatske zlocinacke zajednice.Treba im sta prije zabraniti djelovanje i postojanje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika