02.02.2012. / 11:34

Autor: Totalsport

NHL: Dallas zaustavio domaću seriju Anaheima

U Los Angelesu Kingsi su do pobjede nad najlošijom momčadi lige došli golom u posljednjoj sekundi susreta, a strijelac je bio Drew Doughty

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNajfikasniju utakmicu sinoćnjeg programa u NHL ligi odigrali su hokejaši Anaheima i Dallasa u Honda Centeru. Slavili su gosti iz Dallasa 6-2.

Tako su Starsi prekinuli seriju od šest uzastopnih domaćih pobjeda Ducksa, te im ujedno nanijeli tek treći poraz u posljednjih 12 utakmica.

Dva gola i asistenciju za pobjedničku je momčad upisao Jamie Benn, povratnik na led nakon pet utakmica pauze, dok su se u strijelce upisali Eric Nystrom, Vernon Fiddler i dvojica braniča Stephane Robidas i Sheldon Souray. Kažimo i da je Starsima ovo druga uzastopna pobjeda protiv Ducksa budući su protiv njih slavili i prije osam dana, tada u Dallasu s 1-0.

Florida Panthersi savladali su na svom ledu Washington Capitalse 4-2 i tako zasjeli na čelno mjesto Jugoistočne divizije. Istaknuli su se Mikael Samuelsson s dva gola i Tomaš Fleischmann s dvije asistencije. Samuelssonu je ovo bila prva utakmica u kojoj je zabio više od jednog gola nakon nepunih godinu dana. Posljednji je to put uspjelo protiv Vancouvera 12. veljače 2011.

Toronto i Pittsburgh odmjerili su snage po drugi puta u dva dana, a ovoga je puta s minimalnih 1-0 slavila kanadska momčad. Nakon što je Pittsburgh dan ranije na svom ledu uspio preokrenuti zaostatak 1-4 u posljednjoj trećini u 5-4 pobjedu na penale ovoga puta preokret se nije dogodio, a Maple Leafsi su slavili golom Clarkea MacArthura. James Reimer na vratima je skupio 25 obrana i upisao svoj prvi "shutout" nakon početka sezone u listopadu i utakmice protiv Montreala.

U preostale dvije odigrane utakmice New York Rangersi slavili su na gostovanju kod Buffalo Sabresa 1-0 boljim izvođenjem penala, dok je Los Angeles kod kuće bio bolji od Columbusa 3-2.

Ryan Callahan zabio je u petoj rundi raspucavanja penala odlučujući gol za pobjedu Rangersa, 32. ovosezonsku kojom su se prema broju osvojenih bodova (69) izjednačili s dotad najboljom momčadi lige Detroit Red Wingsima. Vrataru Rangersa Henriku Lundqvistu koji je skupio 34 obrane to je bio šesti ovosezonski "shutout" i 41. ukupno u karijeri, čime se probio na drugo mjesto klupske vječite liste ispred Davea Kerra.

U Los Angelesu Kingsi su do pobjede nad najlošijom momčadi lige došli golom u posljednjoj sekundi susreta, a strijelac je bio Drew Doughty. Bila im je to osma pobjeda protiv Columbusa u zadnjih deset međusobnih ogleda.


NHL liga, srijeda:

Toronto - Pittsburgh 1-0

Buffalo - NY Rangers 0-1, penali

Florida - Washington 4-2

Los Angeles - Columbus 3-2

Anaheim - Dallas 2-6

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika