02.02.2012. / 14:00

Autor: Nacional.hr

Otkazi HDZ-ovcima zbog 'opredijeljenosti'

"Kad sam imenovan za potpredsjednika Vlade, Ivanov otac mi je dodijeljen za službenog vozača, nedavno je dao otkaz u državnoj službi i sad je moj osobni vozač. Ivanu to nisu oprostili", izjavio je Milošević

Jadranka KosorJadranka KosorHDZ-ovi zaposlenici Ivan Špoljarić i Vitomir Grožaj dobili su otkaze jer nisu 'podobni', piše Novi list.

Oba uposlenika dobili su otkaz iz sjedišta stranke na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu. Ivan Špoljarić je pet godina radio u informatičkom odjelu stranke i pripadao takozvanoj HDZ-ovoj internetskoj gerili. Kandidat za predsjednika stranke Domagoj Milošević tvrdi kako je razlog otkaza činjenica kako je informatičarov otac Zlatko prije dva tjedna postao njegov osobni vozač.

"Nažalost, to je istina, otkazali su mu suradnju. Ivan je između svoje 20 i 25 godine radio u HDZ-u, a onda su mu se zahvalili. Podsjećam, ja sam u HDZ-u godinu dana, dakle, njegov staž je puno dulji. Kad sam imenovan za potpredsjednika Vlade, Ivanov otac mi je dodijeljen za službenog vozača. Nedavno je dao otkaz u državnoj službi i sad je moj osobni vozač. Ivanu to nisu oprostili", izjavio je Milošević. Dodaje kako je 'zvao u stranku' da pita o čemu je riječ.

Milošević je već počeo obilaziti teren i razgovarati s lokalnim HDZ-ovcima. "Opravdavali su se da je HDZ bez novca, da će vidjeti i tako dalje. Ali, to nije način. HDZ se mora iz temelja izmijeniti, moramo se otvoriti prema svim ljudima koji hoće raditi za stranku, a ne ih kažnjavati. Ja ne želim biti dio HDZ-a kakav je sada, ovo nas vodi u prošlost, u propast. Zato sam se i kandidirao za predsjednika", istaknu je Milošević.

Otkaz je dobio i Vitomir Grožaj, nekadašnji pripadnik Prve gardijske brigade, koji je niz godina vodio brigu o sigurnosti središnjice stranke. Njemu je zamjenik glavnog tajnika Krunoslav Mesarić priopćio kako se prekida suradnja sa svima koji su imali ugovor o djelu. Neimenovani izvori iz HDZ-a tvrde kako je Grožaj maknut zato što je viđen u razgovoru s Darkom Milinovićem.

Na medijske natpise kako je Grožajevu 'funkciju' preuzeo umirovljeni pukovnik Valentin Rajković, šef HVIDRA-e u Novom Zagrebu odmahuje glavom.

"Istina je da sam čuo da Vitomir više nije tamo, ali potpuna je glupost da bih ja bio nekakav šef osiguranja HDZ-a. Nije mi jasno otkud uopće to. Mogu samo reći da ću uvijek podržavati Jadranku Kosor i pomoći njoj i stranci kad to god bude zatrebalo", odgovorio je Rajković.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 02.02.12. 15:05

Pa, eto, Rajkoviću, očito treba sad. Otud "to". Pa ćeš ti u središnjicu, da mo'š podržavat Kosoricu.


registracija
16/2/11

pro, 02.02.12. 17:54

http://www.vecernji.hr/vijesti/izborni-sabor-hdz-a-osiguravat-ce-osudeni-krivotvoritelj-clanak-372628

ovo vam sve govori....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika