03.02.2012. / 11:43

Autor: Totalsport

NHL: Gagner završio utakmicu s osam bodova

Detroit je povećao svoje vodstvo u Zapadnoj konferenciji gostujućom pobjedom protiv najbližeg pratitelja Vancouvera nakon kaznenih udaraca (4-3)

Sam Gagner (Wikipedia)Sam Gagner (Wikipedia)Senzacionalnu je utakmicu odigrao 22-godišnji kanadski hokejaš Sam Gagner u četvrtak navečer. S četiri je gola i četiri asistencije predvodio Edmonton do pobjede protiv Chicaga (8-4) u NHL ligi.

Prva je to utakmica u 23 godine u kojoj je jedan igrač ostvario osam bodova. Posljednji hokejaš koji je ostvario isti pothvat bio je legendarni Mario Lemieux, 31. prosinca 1988. u dvoboju svoga Pittsburgha protiv New Jerseyja.

Gagner je ovime izjednačio klupski rekord, osam poena u dresu Oilersa u jednoj utakmici dosad su upisivali i Wayne Gretzky i Paul Coffey. Dva su mu, pak, poena nedostajala do "desetke" koju je 1976. ostvario Torontov hokejaš Darryl Sittler.

Zanimljivo, Gagner je prije fantastičnog četvrtka ove sezone zabio samo pet golova. No, protiv Blackhawksa, kojima je to četvrti poraz u nizu, sve što je pokušao mu je polazilo za rukom.

Carolina se još jednom potvrdila kao "crna mačka" za aktualne prvake. Hurricanesi su svladali Boston u njegovom TD Gardenu s 3-0, nanijevši mu i četvrti poraz ove sezone u četvrtom međusobnom ogledu. Cam Ward je skupio 47 obrana na vratima Caroline, ubilježivši treći "shutout" sezone i 19. u karijeri.

Detroit je povećao svoje vodstvo u Zapadnoj konferenciji gostujućom pobjedom protiv najbližeg pratitelja Vancouvera nakon kaznenih udaraca (4-3). Deveto je to slavlje za Red Wingse u posljednjih deset utakmica.

NHL liga, četvrtak:

Vancouver - Detroit 3-4, kazneni udarci
New Jersey - Montreal 5-3
Boston - Carolina 0-3
Philadelphia - Nashville 4-1
Tampa Bay - Winnipeg 1-2, produžetak
Colorado - Minnesota 0-1
Edmonton - Chicago 8-4
San Jose - Dallas 5-2

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika