03.02.2012. / 18:55

Autor: Hina

Vijeće će provesti nadzor nad radom RTL-a i donijeti odluku

Vijeće za elektroničke medije priopćilo je danas da će provesti nadzor nad radom RTL televizije i utvrditi je li taj nakladnik ispoštovao odluku po kojoj je do jučer u ponoć trebao uskladiti emitiranje programa s programskom osnovom iz 2005.

Vijeće će odlučiti o sudbini RTL-aVijeće će odlučiti o sudbini RTL-aVijeće za elektroničke medije priopćilo je danas da će provesti nadzor nad radom RTL televizije i utvrditi je li taj nakladnik ispoštovao odluku po kojoj je do jučer u ponoć trebao uskladiti emitiranje programa s programskom osnovom iz 2005.

Vijeće je navelo da će provesti nadzor nad radom nakladnika po uobičajenoj proceduri u trajanju od sedam dana za koliko se radi programska shema.

U tom će razdoblju, kažu u Vijeću, razmotriti i dopis RTL-a koji je tražio odgodu izvršenja odluke.

Po obavljenoj analizi, Vijeće će utvrditi je li RTL postupio prema odluci o usklađenju programske osnove i donijeti odluku, priopćilo je Vijeće.

RTL televiziji je sinoć u ponoć istekao jednomjesečni rok u kojem je trebala prilagoditi emitiranje programa. Predsjednik Vijeća Zdenko Ljevak rekao je jučer Hini da je jedina daljnja sankcija privremeno ili trajno oduzimanje koncesije RTL televiziji, ako u roku ne prilagodi program.

Vijeće je tom nakladniku krajem prosinca prošle godine izdalo treću opomenu i obvezalo ga da u roku od trideset dana uskladi program s programskom osnovom za koju ima suglasnost Vijeća.

RTL-u su utvrđena odstupanja od programske osnove u informativnom i dijelu zabavnog i dječjeg programa. Tako je utvrđeno da je je udio informativnog programa u čitavom programu RTL-a tek nešto malo iznad osam posto, a trebao je biti 18 posto. Vijeće je RTL-u izreklo opomenu jer je programsku osnovu promijenio za više od 10 posto od njezinog sadržaja, a bez prethodne suglasnosti Vijeća.

RTL je jučer priopćio da ne vidi razlog zašto bi im koncesija trebala biti privremeno ili trajno oduzeta, jer, kako tvrdi, od svoga osnutka u 2004. radi sukladno zakonima i propisima Republike Hrvatske.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika