04.02.2012. / 15:04

Autor: Hina

Gazprom ne može isporučivati više plina Europi

Europska unija je objavila da je Rusija smanjila svoje isporuke radi hladnog vala koji ju je zahvatio. Kruglov je u subotu priznao smanjenje od 10 posto tih isporuka tijekom nekoliko dana, ali je jamčio da količine vraćene u normalu

ArhivaArhivaRuska tvrtka Gazprom ne može osigurati isporuke dodatnih količina plina koje zapadna Europa traži zbog vala hladnoće, rekao je u subotu zamjenik direktora te tvrtke Aleksandar Krugov, prenose ruske agencije.

"Gazprom za sada ne može isporučivati dodatne količine koje od nas traže naši europski partneri", rekao je on tijekom susreta s ruskim premijerom Vladimirom Putinom. Kruglov je jamčio da su količine predviđene ugovorima osigurane.

"U pogledu narudžbi iz zemalja koje ne pripadaju bivšem SSSR-u, one su zadovoljene sukladno sadašnjim ugovorima", dodao je. Vladimir Putin je naložio da Gazprom odgovori na europska traženja kada ruske unutrašnje potrebe budu zadovoljene.

"Poduzmite napore radi ispunjenja potreba naših stranih partnera i zapamtite da je glavna svrha energetskih tvrtki, posebice Gazproma, odgovoriti na unutrašnje potrebe Rusije", rekao je.

Europska unija je objavila da je Rusija smanjila svoje isporuke radi hladnog vala koji ju je zahvatio. Kruglov je u subotu priznao smanjenje od 10 posto tih isporuka tijekom nekoliko dana, ali je jamčio da količine vraćene u normalu.

Europu nekoliko dana pogađa val hladnoće u kojem je smrtno stradalo više od 200 ljudi.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika