06.02.2012. / 08:19

Autor: Hina

Poplave u Australiji ugrožavaju stanovništvo i poljoprivredu

Tisuće Australaca moralo je u ponedjeljak napustiti svoje domove zbog poplava koje su odnijele jedan ljudski život, a lokalne vlasti izdale su upozorenja zbog rekordno visokih vodostaja u više od desetak rijeka na području Queenslanda i New South Walesa.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaTisuće Australaca moralo je u ponedjeljak napustiti svoje domove zbog poplava koje su odnijele jedan ljudski život, a lokalne vlasti izdale su upozorenja zbog rekordno visokih vodostaja u više od desetak rijeka na području Queenslanda i New South Walesa.

Poplave za sada nisu ugrozile australske rudnike ugljena, koji su koncentrirani na području Queenslanda i New South Walesa, ublažavajući zabrinutost od ponavljanja prošlogodišnjih razornih poplava koje su dovele do dramatičnog skoka cijene ugljena u svijetu. No jake kiše ostavit će traga na poljoprivredi, posebno uzgoju pamuka, šećerne trske, soje i kukuruza.

Oko 2.500 osoba evakuirano je iz grada St. Georgea u Queenslandu gdje bi razina vodostaja mogla dosegnuti rekordnih 14 metara, priopćila je državna policija.

"Članovi obitelji koji žive na tom području po sto i više godina kažu da voda nikad ranije nije došla do njihova praga a sada su kuće pod vodom do krovova", kazala je premijerka Queenslanda Anna Bligh za Sky news.

Prošle godine poplave u Queenslandu i New South Walesu odnijele su 35 života, oko 30.000 kuća je poplavljeno te je uništen dio prometnica, mostova i željezničkih pruga.

Ovogodišnje poplave pogodile su desetke tisuća ljudi koji su proteklih dana odsječeni, a dio stanovnika morao se boriti sa zmijama otrovnicama na malim preostalim područjima suhoga tla.

Australski zavod za meteorologiju predviđa da će poplave trajati sljedećih nekoliko tjedana.

Vezane vijesti

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

Strana vojna intervencija u Siriji nije "dobar put", ocijenio je u srijedu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, nekoliko sati pošto je visoki… Više

Komentari

registracija
2/2/12

zarada12, 06.02.12. 12:11

Želio bi zaraditi novac, a bojiš se razgovora za posao? Želiš slobodu a trebaš stabilan prihod? Želiš zaraditi od doma? Učiš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac? Onda imam posao koji ti odgovara. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-200$ tjedno. Ako imaš više vremena, onda i više. Sve što ti je potrebno je računalo, internet, minimalno znanje rada na računalu, ostalo već zavisi od toga koliko si ozbiljan. Nije prevara, uvjeri se. Ako si zainteresiran/a pošalji mi mail: zaradimopolako @ live.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika